Ukrajinská media napsala: „20 srpna v boji za osvobození Luhansku zahynul velitel oddílu 81. útvaru Domobrany majdanu Kyjevan Oleg Michňuk“. Za svou afghánskou a komsomolskou minulost „se Michňuk na Majdanu těšil velké autoritě. Rozloučení se bude konat na majdanu, kde tento hrdina působil od prvních dnů revoluce.“ Jenže okolnosti jeho hanebné smrti už ukrajinská sdělovadla přirozeně neprozrazují. Bylo to tak:


Spolu se svými dvěma podřízenými z 81. oddílu, který je nyní podřízen praporu Ajdar, se rozhodl, podle nejlepších tradic okupantů, zneužít místní děvčata. Dlouho společně pronásledovali neplnoletou dívku, zahnali ji do stodoly a chystali se ji znásilnit. V ten moment vyskočil její dvaaosmdesátiletý praděd s brokovnicí a na místě dva zločince zastřelil. Než opět stačil nabít zbraň, třetí darebák utekl. Nato se s posilou z Ajdaru vrátil, aby se pomstil, ale rodině se podařilo utéci. Zlotřilci alespoň zapálili domek i hospodářské stavení.

Takto ukrajinští nacionalisté osvobozují Luhansk.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Zkušení novináři, kteří se nebojí psát pravdu. Erik Best, Ľubomír Huďo, Milan Vidlák, Tereza Spencerová a další… – nový časopis Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: warfiles.ru, překlad: outsidermedia.cz