Rusko oznámilo Ukrajině, že chystá další humanitární konvoj stejnou cestou a v nejbližších dnech, prohlásil ministr zahraničí Sergej Lavrov. Rusko doufá, že ukrajinské úřady budou spolupracovat, a že dohody bude dosaženo tentokrát rychleji, dodal. Moskva vyzvala Mezinárodní výbor Červeného kříže a další mezinárodní organizace, aby přispěly k humanitární misi na východě Ukrajiny.


Své obavy vyslovil v telefonickém rozhovoru s prezidentem Rady Evropy Hermanem Van Rompuy, oznámila tisková služba prezidenta Ukrajiny.

Ozbrojené síly Doněcké lidové republiky zajistí bezpečnost druhého humanitárního konvoje z Ruska, prohlásil první vicepremiér pro sociální politiku neznané republiky Alexandr Karaman.

Považujeme za možný příchod do Doněcka druhé kolony podle stejného schématu, jak to bylo v Luhansku. Armáda DLR je připravena zajistit její bezpečnost, řekl Karaman.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Zkušení novináři, kteří se nebojí psát pravdu. Erik Best, Ľubomír Huďo, Milan Vidlák, Tereza Spencerová a další… – nový časopis Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru