Nadace Billa a Melindy Gatesových (BMGF) investovala $4,6 milionů do dálkově ovládaných MikroČIPŮ (MCHPS) k řízení medikace, které se budou implantovat do lidského těla za účelem řízení plodnosti. BMGF uzavřela partnerství s Massachusetts Intitute of Technology (MIT), aby opatřila bezdrátové zařízení vymyšlené kvůli „pro ženy pohodlné“ antikoncepci …, protože ho lze deaktivovat i bez návštěvy kliniky a ambulantního zákroku, a to vydrží téměř polovinu reproduktivního života.“ Robert Farra president MCHPS řekl: „Nápad využít slabé membrány jako elektrické pojistky byl problémem představujícím největší výzvu i vyžadujícím největší tvořivost, jaký jsme kdy museli řešit.“


Očekává se, že ty dálkově ovládané antikoncepce zvané Inteligentně řízené dávkování léku (Driving Intelligent Drug Delivery – DIDD) se budou do lidí implantovat na 16 let a mohla by se vypínat dálkovým ovládáním, kdykoliv bude plodnost žádoucí.

Při vývoji DIDD se kvůli finanční podpoře BMGF plánuje začátek zkoušek na lidech v roce 2015.

Jedním z účelů antikoncepce na dálkové ovládání je použít tohoto zařízení v rozvojových zemích, jako je Pákistán a africké oblasti, k zajištění cílů kontroly populace.

Podle MIT: „Nápad na toto zařízení vznikl přede dvěma lety při návštěvě Billa Gatese a jeho kolegů u Roberta Langera v laboratořích MIT. Gates se se svými kolegy Langera ptal, zda by bylo možné vytvořit ovladač porodnosti, který by žena mohla zapínat a vypínat a využívat ho po mnoho let. Langer si myslel, že řízené nasazení technologie mikročipů, které vyvinul s kolegy Michaelem Cimou a Johnem Santinim v 90. letech a licencoval je i MicroCHIPS, by mohlo nabídnout řešení.“

Tohle zařízení v současnosti prochází procedurami schvalování žádosti u Úřadu pro potraviny a léčiva (FDA) a doufají v jeho komerční prodeje v roce 2018.

Tento mikročip, maličký jako špička prstu, by se mohl umisťovat pod kůži na zadku, na vršek paže nebo na břicho, a dávkoval by denní dávky antikoncepčního levonorgestrelu.

Levonorgestrel čili Mirena je antikoncepcí pro nitroděložní tělíska a syntetickým hormonem, jehož se používá u žen, které se léčí na těžkou menstruační krvácivost.

Ke známým nežádoucím účinkům tohoto léku patří:

[quote align="center" color="#999999"]

· Stresová ztráta menstruace · Mezi-menstruační krvácení · Skvrnitost · Bolesti ve spodině břišní · Cysty na vaječnících · Silné závratě · Vaginální bolestivost · Horečka · Bolest při sexuálním styku · Náhlá necitlivost na jedné straně těla · Zloba · Nabírání na váze · Vyrážky · Opuchnutí tváří, rukou, kotníků a chodidel · Těžké migrénové bolesti · Akné · Deprese · Změněné stavy vědomí[/quote]

Levonorgestrelu se běžně používá v mnoha metodách kontroly porodnosti dostupných na trhu jako součásti pilulek a dalších antikoncepčních implantátů.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: occupycorporatism.com