Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov prohlásil, že Rusko nepřipustí rozpoutání na Ukrajině krvavého konfliktu. Stále hlasitější jsou výzvy k Rusku, aby je zachránilo před tímto neštěstím. Jsme ve velmi svízelné situaci, řekl Lavrov na dnešní moskevské tiskové konferenci. Ten, kdo vědomě provádí kurs na rozpoutání občanské války ve snaze vyprovokovat velký krvavý konflikt, provádí zločinnou politiku. Tuto politiku hodláme nejen odsuzovat, ale také zamezovat, prohlásil ministr.


 

Lavrov uvedl, komu je výhodný incident v Slavjansku

Útok bojovníků na vojenské stanoviště v ukrajinském Slavjansku o velikonoční neděli je zločin, který je výhodný pouze těm, kdo chtějí zmařit ženevské dohody o Ukrajině, řekl na dnešní tiskové konferenci v Moskvě ministr zahraničí RF Sergej Lavrov.

Je to donebevolající fakt, že se o velikonoční neděli zaútočila skupina ozbrojených extremistů v Slavjansku na neozbrojené lidi. Je to zločin, který je výhodný pouze těm, kdo chtějí zmařit splnění ženevských dohod, řekl Lavrov.

 

Lavrov: Kyjev neplní a hrubě narušuje ženevské dohody

Nynější kyjevská vláda hrubě narušuje ženevské dohody, jež byly dosaženy minulý týden na schůzce RF, USA, EU a Ukrajiny, prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Lavrov rovněž označil za „absolutně nepřijatelné“ rozhodnutí kyjevské vlády zachovat Majdan. Jmenované Nejvyšší radou vedení otevřeně prohlašuje, že kyjevská městská správa přijala rozhodnutí o zachování a legitimitě Majdanu. Je to absolutně nepřijatelné, řekl na pondělní tiskové konferenci.

Zdroj: czech.ruvr.ru