Uvědomuje si Obama, že USA a jejich loutkové státy vede k válce s Ruskem a s Čínou, nebo je Obama k této katastrofě manipulován svými neokonzervativními pisateli projevů a vládními činiteli? I. Světová válka (a i ta II. světová válka) byly důsledkem ambicí a chyb jen velice maličkého počtu lidí. Byla do toho ve skutečnosti zapletena jen jediná hlava státu – francouzský president. V Genezi světové války Harry Elmer Barnes ukazuje, že I. Světová válka byla produktem čtyř nebo pěti lidí. Tři z toho vyčnívali: Raymond Poincaré, president Francie, Sergej Sazonov, ruský ministr zahraničí, Alexander Izvolskij, ruský velvyslanec ve Francii.


Poincaré chtěl Německu vzít Alsasko-Lotrinsko a Rusové chtěli Istanbul a Bosporskou úžinu, která propojuje Černé moře se Středozemním. Ti si uvědomovali, že k uspokojení jejich ambicí je zapotřebí všeobecné Evropské války, a na výrobě té žádoucí války pracovali.

Francouzsko-ruská aliance se zformovala. Tato aliance se stala lokomotivou k dotažení k zinscenované válce. Britská vláda, díky nekompetenci, stupiditě nebo co to vlastně bylo, ministra zahraničí sira Edwarda Greye byla do francouzsko-ruské aliance také vtažena. Válka začala ruskou mobilizací. Byl z ní obviněn německý císař Vilém II. i přes skutečnost, že udělal všechno proto, aby se jí vyhnul.

Barnesova kniha vyšla v roce 1926. Jeho odměnou byl střet se zkorumpovaným soudem dvorních historiků, kdy byl za tuto pravdu obviněn, že ho uplatili Němci, aby napsal takovouto historii. O osmdesát šest let později dospívá historik Christopher Clarc ve své knize Kráčející náměsíčníci k závěrům v podstatě těm samým jako Barnes.

V tom dějepise, který jsem se učil, bylo z války obviňováno Německo zpochybňováním britské námořní převahy a stavbou příliš mnoha bitevních lodí. Ti dvorní historikové, kteří nám tuhle povídačku podstrčili, pak pomohli zosnovat II. světovou válku.

I teď jsme zase na cestě ke Světové válce. Před sto lety muselo být vytvoření světové vláky provedeno vskrytu a klamem. Německo mělo být zaskočeno nepřipravené. Británie musela být samozřejmě zmanipulována, lid ve všech do toho zapojených zemích musel být zbombardován propagandou a podroben vymývání mozků.

Dnes jsou manévry tlačící to k válce s nehoráznou očividností zjevné. Ty lži jsou nápadné a celý Západ se toho účastní, jak média, tak vlády.

Americká loutka, kanadský ministerský předseda Stephen Harper v kanadské televizi otevřeně lhal, že ruský president Putin provedl na Krym invazi, hrozil Ukrajině a zase začal se Studenou válkou. Moderátor tohoto televizního programu přitakával a pokyvoval hlavou na souhlas těmto nestoudným lžím. ( www.calgaryherald.com)

Scénář, který Washington přistrčil této své kanadské loutce, šoupli i všech ostatním washingtonským loutkám, a všude na Západě je to poselství stejné: „Putin provedl invazi na Krym a jeho anexi, Putin je odhodlán k znovuvybudování Sovětského impéria, Putina je nutno zastavit.“ (Viz v ČR: www.novinky.cz)

Slyšel jsem mnoho Kanaďanů, kteří jsou pobouřeni, že jejich zvolená vláda reprezentuje Washington, a ne Kanaďany, ale ať je Harpes, jak chce hrozný, Obama a Fox „News“ jsou horší.

Slyšel jsem mnoho Kanaďanů, kteří jsou pobouřeni, že jejich zvolená vláda reprezentuje Washington, a ne Kanaďany, ale ať je Harpes, jak chce hrozný, Obama a Fox „News“ jsou horší.

26. března se mi povedlo chytit kousek „zpráv“ od Fox. Tento Murdochův propagandistický orgán referoval, že Putin obnovuje praxi cvičení ze sovětské éry. „Zprávy“ od Fox z toho dělaly výhrůžné a nebezpečné gesto vůči Západu. Fox přistrčily i „experta“, jehož jméno jsem zachytil jako Eric Steckelbeck nebo tak nějak. Tento „expert“ prohlásil, že Putin vytváří „Hitlerjungent“ s vidinou na znovuvybudování Sovětského impéria.

Ta neskutečně průhledná lež, že Rusko poslalo na Ukrajinu armádu a anektovalo Krym, je teď všude na Západě přijímána jako fakt, dokonce i mezi kritiky americké politiky vůči Rusku.

To Obamova vláda svrhla demokraticky zvolenou vládu na Ukrajině a jmenovala vládu loutkovou, která vyhrožuje ruským provinciím Ukrajiny, falešně obviňuje Putina z „invaze na Krym a jeho anexe“.

To buď Obama, nebo jeho loutkovodiči a programátoři spoléhají na naprosté ignorantsví k historii u lidu Západu. A ignorance a ožulitelnost Západního lidu umožňuje americkým neokonzervativcům, aby pro ně aranžovali „zprávy“ a kontrolovali jim mysl.

Obama nedávno vyhlásil, že washingtonská destrukce Iráku – s až jedním milionem zabitých a čtyřmi miliony vysídlených, infrastrukturou v troskách, výbuchem sektářského násilí, zemí v naprostých ruinách – zdaleka není tak hrozná jako to, že Rusko akceptovalo sebeurčení Krymu. Americký ministr zahraničí John Kerry ve skutečnosti Putinovi nařídil, aby referendu zabránil a znemožnil Krymcům uplatnit své sebeurčení.

Obamova řeč z 26. března v Paláci krásného umění v Bruselu je surrealistická. Překračuje všechny hranice pokrytectví. Obama říká, že Západní ideály jsou ohrožovány sebeurčením Krymu. Rusko, říká Obama, musí Západ potrestat za to, že Krymu dovolilo uplatnit sebeurčení. Návrat ruské provincie z její vlastní vůle ke své mateřské zemi, v níž existovala po 200 let, je Obamou prezentován jako diktátorský, anti-demokratický akt tyranie. ( www.rt.com)

Zde Obama, jehož vláda právě svrhla zvolenou, demokratickou vládu Ukrajiny a na místech volené vlády je nahradila Washingtonem vybranými loutkami, promlouval o svatých ideálech toho, že „to lidé ve svých zemích mohou učinit rozhodnutí o své vlastní budoucnosti.“ Ale přesně tohle Krym udělal, a přesně tomuhle puč USA v Kyjevě odporoval. V Obamově pokřivené mysli spočívá sebeurčení ve vládě uvalené Washingtonem.

Zde Obama, který skartoval americkou Ústavu, mluvil o „individuálních právech a o vládě zákona.“ Kde je ta vláda zákona? Ta určitě není v Kyjevě, kde násilím svrhli zvolenou vládu. Ta určitě není ani ve Spojených státech, kde výkonná složka moci nastolila zcela novou vládu 21. století, kdy je vládou nad zákonem. Habeas corpus, řádný proces, právo na veřejný proces a určení viny nezávislou porotou před uvězněním nebo popravou a právo na soukromí, to všechno bylo režimy Bushe a Obamy zavrženo. Mučení je opět USA i mezinárodním zákonem; ovšem Washington zřídil mučírenské žaláře po celé planetě.

Jak je to možné, že zástupce americké vlády válečných zločinců může předstoupit před evropské posluchače a promlouvat o „vládě zákona,“ o „individuálních právech“, o „lidské důstojnosti,“ o „sebeurčení“, o „svobodě“, aniž by posluchačstvo propuklo v chechtot?

Washington je tou vládou, která vpadla do Afghánistánu a Iráku, a zničila je, na základě lži. Washington je tou vládou, která financovala a zorganizovala svržení vlád v Libyi a v Hondurasu a tou, která se momentálně pokouší udělat to samé v Sýrii a ve Venezuele. Washington je tou vládou, která útočí drony a bombarduje obyvatelstvo suverénních zemí Pákistánu a Jemenu. Washington je tou vládou, která má vojska po celé Africe. Washington je tou zemí, která obklíčila Rusko, Írán a Čínu vojenskými základnami. Je to ta sbírka válečných štváčů vybraných z washingtonských válečných zločinců, která teď se teď pasuje na zastánce mezinárodních ideálů, když se staví proti Rusku.

Té nesmyslné Obamově řeči sice nikdo nezatleskal. Pro Evropu ale přijetí takovýchto nestoudných lží, aniž by došlo k protestům, zakládá nastartování pohybu směřujícího k válce, do které to Washington tlačí.

Video z té proslulé scény, kdy snad poprvé v historii nikdo při dokončení řeči amerického presidenta nezatleskal: