Je důležité, aby se rodiče dětí alespoň zamysleli nad tím, jaká rizika přináší očkování a zda je opravdu nezbytné. Někteří pediatři dnes nechtějí léčit děti, jejichž rodiče odmítli očkování – což prostě není správné. Je třeba nepodléhat těmto tlakům a dozvídat se z různých zdrojů, co znamená vakcinace. Příkladem šílenství ve vyšších patrech očkovacího byznysu je výrok dr. Paula Offita, který veřejně prohlásil, že dětem lze bezpečně aplikovat naráz až 100 000 vakcín. Později tento počet zredukoval 10 000. Tento přední pediatr, který zastává významné pozice na na univerzitě i ve zdravotnické praxi, má bohužel vliv na média, která jej často oslovují.


Je autorem publikací popírajících rizika očkování a odsuzujících rodiče, kteří odmítají očkování svých dětí. Offit dokonce nabádá pediatry, aby neléčili děti, které nebyly očkovány.

Offit se zasadil o to, aby vakcína rotateq proti rotavirům společnosti Merck & Co. byla začleněna do očkování malých dětí. Firma Merck se Offitovi odvděčila grantem ve výši 350 000 dolarů na další vývoj vakcíny. Offit je kromě toho spolumajitelem patentu, který byl nedávno prodán se ziskem báječných 180 milionů dolarů. Toto nepochybně není jediný konflikt zájmů.

Offit doprovodil svá přehnaná tvrzení o tom, kolik vakcín lze aplikovat dětem, prohlášením, že jejich imunitní systém toho vydrží hodně. Přestože se s tím mainstreamová média spokojila bez jakýchkoli dalších otázek, jeho prohlášení jsou zcela nepravdivá.

Jeho autoritativní přístup má však zastrašující a matoucí vliv na veřejnost, zatímco jeho očkovací byznys vzkvétá.

 

Střevní flóra zajistí až 80 procent naší imunity – více probiotik, méně antibiotik

Na semináři o očkování byl dr. Michael Geta členem čtyřčlenného týmu odpovídajícího na otázky z publika. Jeden z posluchačů se zeptal, proč jsou děti očkovány před dosažením jednoho roku, kdy jejich imunitní systém není natolik vyvinut, aby na vakcíny správně reagoval.

Členka týmu a obhájkyně očkování, na níž byla otázka směřována, překvapila Getu, když tazateli řekla, že má pravdu. Vysvětlila mu, že smyslem časného očkování je naučit rodiče, aby své děti nechali očkovat, protože by na to mohli zapomenout, až bude jejich dítěti více než rok.

Tato doktorka, jejíž jméno bylo na její přání zatajeno, dále hovořila o tom, jak ji jedna zdravotní sestra žádala, aby rodičům doporučovala, aby nechali své děti očkovat až po prvním roku věku, neboť očkování, která byla provedena před prvním rokem, byla zbytečná. Doktorka jí odpověděla: „Ano, já vím.“ Zde je audioklip.

Dr. Geta říká:

[quote align="center" color="#999999"]

„Děti do prvního roku věku se vesměs spoléhají na celkovou, všeobecnou imunitu, včetně (doufejme) působení imunoglobulinů v mateřském mléku, takže jejich tělo je chráněno proti infekci. Své vlastní protilátky si začínají vytvářet až kolem prvního roku.“[/quote]

Dr. Natasha Campbell-McBride, autorka knihy Gut and Psychology Syndrome (GAPS) a tvůrkyně diety GAPS, jde ještě dál. Je britskou dětskou lékařkou, která úspěšně léči autistické a jinak mentálně a fyzicky disfunkční děti tím, že s pomocí správné výživy obnovuje jejich střevní flóru. Naučila se to, když svého vlastního syna léčila z autismu.

Souhlasí s tím, že mateřské mléko hraje v tomto ohledu zásadní roli. Ne všechny matky však mají dostatek mléka a mnohé, které ho mají, mohou mít určité problémy, které mléku škodí. Podle dr. McBride problémy začínají v matčině střevní flóře.

Matka předává svou střevní flóru novorozenci. Stabilita a vyváženost matčiny střevní flóry jsou tedy nesmírně důležité. Většina matek, které nebyly živeny mateřským mlékem, vyrostly na standardních amerických dietách (SAD) a dostávaly vakcíny a antibiotika, má střevní flóru poškozenou.

Adekvátní probiotická a vyvážená střevní flóra zajistí až 80 procent naší imunity. Součástí plánovaného rodičovství by měla být vhodná dieta, probiotická výživa a doplňky, žádná antibiotika či vakcíny a kojení mateřským mlékem alespoň po dobu jednoho roku. Z nedávných výzkumů vyplývá, že mateřské mléko by mohlo zachránit každý rok až 830 000 životů.

Vakcíny a antibiotika aplikované novorozencům i starším dětem je ohrožují, neboť mimo jiné zeslabují jejich dlouhodobé neurologické reakce. Pokud se vyhnou okamžitým nepříznivým reakcím, jejich dlouhodobá imunita je často silně poškozena.

Další zdroje: ZDE, ZDE, ZDE a ZDE

Další články k tématu:

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj: n aturalsociety.com