Bylina zvaná tulsi, případně bazalka svatá, která roste v Indii, by mohla být dalším řešením problému s fluoridem ve vodě v chudých zemích po celém světě. Vědci z Univerzity v Rádžasthánu zjistili, že tulsi může nahradit dražší prostředky k odstranění fluoridu. Celý proces je neuvěřitelně jednoduchý. Výzkumníci prováděli experiment ve vesnici Narketpally Mandal tak, že ponořili 75 mg listů bazalky svaté do 100 ml vody, která obsahovala přes 7 ppm fluoridu. Listy byly ponořeny ve vodě pouhých 8 hodin a obsah fluoridu klesl na pouhých 1,1 ppm. Podle Světové zdravotnické organizace by „bezpečná“ hranice obsahu fluoridu neměla přesáhnout 1 ppm.


Vzhledem k tomu, že Harvardská univerzita nedávno potvrdila, že fluorid škodí zdraví, a mnoho článků uvádí, že fluorid snižuje mozkovou kapacitu, způsobuje poruchu pozornosti (ADD), hyperkinetickou poruchu (ADHD) či dokonce vápenatění šišinky mozkové (což omezuje vylučování důležitých hormonů, jako je melatonin, seratonin a DMT), je úžasnou zprávou, že se našel tak jednoduchý prostředek.

[quote align="center" color="#999999"]

Co způsobuje fluorid

Jak už jsme uvedli, fluorid má na svědomí řadu zdravotních komplikací a je toxický.

• Studie Harvardské univerzity uvádí: „ Děti ve oblastech s vysokým obsahem fluoridu ve vodě mají výrazně nižší IQ než děti v oblastech s nízkým obsahem fluoridu.“

• Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) dospěla k podobným závěrům a prokázala, že fluorid vede k „vývojové neurotoxicitě“ a může poškodit dosud nenarozené děti. „Fluorid rychle zaplavuje placentu.  Působení fluoridu na rozvíjející se mozek, který je mnohem citlivější na toxické látky než mozek vyspělý, může vest k trvalému poškození.

• V článku nazvaném Fluorid – moderní toxický odpad se píše: „Z výzkumu dr. Yiamouyiannise vyplývá, že  fluorid zvyšuje tempo růstu rakovinového nádoru o 25 procent už při obsahu fluoridu 1 ppm, způsobuje melanotické nádory, mění normální buňky na buňky rakovinotvorné a zvyšuje karcinogenezi dalších chemikálii.

• V roce 1977 dr. Dean Burk, bývalý šéf Cytochemické sekce Národního institutu pro výzkum rakoviny, spolu s Yimouyiannisem došli na základě epidemiologických studií k závěru, že   fluorid ve vodě má na svědomí téměř 10 000 úmrti na rakovinu .[/quote]

Pro chudé země je používání byliny tulsi při čištění vody od fluoridu ideálním řešením, mohou s tím začít ale i země „civilizované“. Můžeme zapomenout na předražené vodní filtry a využívat plody přírody.

Dokážeme-li přijít na to, jak s pomocí rostlin odstranit chlór, pesticidy a další toxická rezidua, máme vyhráno. Řešení nahrazující nákup systému reverzní osmózy by byla stejně prospěšná jako rostlina tulsi, neboť i domácí rostliny rostou lépe, jsou-li zavlažovány vodou bez chlóru, a rybám chemikálie také zrovna nevoní. Jestliže si listy tulsi dokážou poradit s fluoridem, existují určitě i další rostliny, které nás zbaví i jiných jedů.

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj:  naturalsociety.com