Severní Korea ve středu oficiálně oznámila Washingtonu, že schválila  útok proti Spojeným státům, jehož součástí může být případně i „diverzifikovaný jaderný úder“. „Oficiálně informujeme Bílý dům a Pentagon, že neustále se stupňující nepřátelskou politiku Spojených států vůči KLDR (Severní Koreji) a jejich nezodpovědné vyhrožování jadernou zbraní smete silná vůle jednotné armády a lidu. Rozdrtit jejich i novátorské menší, slabší údery severokorejských jaderných prostředků, které budou namířeny na více míst. Informujeme, že v této souvislosti jsme zvážili a schválili nemilosrdnou operaci revolučních ozbrojených sil,“ informoval o tom mluvčí generálního štábu severokorejské lidové armády v prohlášení, které zveřejnila v angličtině státní tisková agentura KCNA.


„Chvíle exploze se rychle blíží,“ zněla nejnovější oficiální zpráva severokorejské armády, kterou zveřejnila oficiální tisková agentura KCNA.

Podle některých zahraničních zdrojů se i čínská armáda přesunula směrem k severokorejským hranicím. Ke zvýšené pohotovosti došlo poté, co Severní Korea, její spojenec, se kterým má obrannou smlouvu, zintenzivnila a zvýšila vojenské hrozby.

Další články k tématu:

Zdroj: rt.com