V sobotu 10.11.2012 požádali občané 30 amerických států Obamovu administrativu, ať jim dovolí vystoupení z Unie amerických států, aby si mohli vytvořit svoji vlastní vládu. Státy v této akci právě nyní zapojené jsou: Delaware, California, Ohio Nevada, Pennsylvania, Arizona, Oklahoma, Arkansas, South Carolina, Georgia, Missouri, Tennessee, Michigan, New York, Colorado, Oregon, New Jersey, North Dakota, Montana, Indiana, Mississippi, Kentucky, Florida, North Carolina, Alabama, Texas, Louisiana. Tyto státy, kterých zatím stále přibývá, požádaly, aby jim Obamova administrativa dovolila poklidné odstoupení od Spojených států.

Tento samotnými občany vytvořený návrh byl podán jen pár dní po prezidentských volbách 2012. Louisiana byla prvním státem, který návrh podal – den po volbách rukou Michaela E. ze Slidellu. Texas byl druhým, a to rukou Micaha H. z Arlingtonu.

Každý ze států by měl sehnat asi 23.000 podpisů, aby se tím vláda zabývala a zatím mají většinou něco málo přes tisíc… Louisiana má ovšem k dnešku 29.434 a Texas 77.518 podpisů…

Jen pro příklad uvádíme znění texaské petice:

USA i nadále trpí hospodářskými obtížemi, pramenícími z toho, že federální vláda zanedbala reformu domácích i zahraničních výdajů. Občané USA trpí křiklavým porušováním svých práv, kvůli zákonům, jako jsou NDAA, TSA, aj.

Vzhledem k tomu, že stát Texas udržuje vyrovnaný rozpočet a je 15. největší ekonomikou na světě, je prakticky proveditelné, aby Texas z Unie vystoupil, a tím ochránil standard života svých občanů a vrátil jim jejich práva a svobody v souladu s původními idejemi a vírou našich otců zakladatelů, které federální vláda již nerespektuje.

Překlad: Jiří Kolda

Zdroj: theblaze.competitions.whitehouse.gov

]]>