Vůdce ISIS a nejhledanějších terorista světa Abú Bakr al-Baghdadiho zabil spojený rusko-syrský nálet, hlásí zprávy ze Sýrie. Vůdce ISIS roztrhalo bombardování, když se zdržoval v baště ISIS v Raqqě v Sýrii, hlásí zprávy s tím, že prezident Asad to hodnotí jako významný krok směrem vymýcení ISIS z jeho země a z celého světa.


Ač se svět pokoušel na prezidenta Asada svádět chemické útoky proti svým vlastním lidem, které nespáchal, ten zatím postupoval s bedlivou opatrností a měl plné ruce práce s ničením ISIS i jiných džihádistických nájezdníků pokoušejících se svrhnout jeho demokraticky zvolenou vládu teď se mu daří zabíjet jejich vůdce.

Celá škála bitevníků, bombardérů i dálkově řízených letounů zahájila bombardovací nálety v Sýrii a Iráku a Putin s Asadem po posledních ukrutnostech vystupňovali proti Islámskému státu tlak ještě více.

Síly Daesh v Raqqě, které je teď ústředím této teroristické skupiny, se dostaly pod vlny těžkých útoků, při nichž rusko-syrské nálety ničily velkou spoustu taktických jednotek, bojových postavení a podzemních improvizovaně postavených továren na bomby a výbušniny. O posledním z těchto náletů panuje přesvědčení, že skoncoval s Bakr al-Baghdadim.