První zahraniční turné Donalda Trumpa trvá již týden. Během něj navštívil Saudskou Arábii, Izrael, Palestinu, Itálii, Vatikán a Belgii. Trump se setkal s hlavy státu, jako jsou král Salmán, Mahmúd Abbás, papež František a lídři Severoatlantické aliance. Přestože mnoho komentátorů velmi pečlivě analyzovalo každý Trumpův krok, Sputnik se vám rozhodl představit souhrn nejpozoruhodnějších okamžiků Trumpovy cesty a jeho setkání s různými lídry.


Trumpův tanec s meči v Saudské Arábii

Donald Trump a další představitelé Bílého domu poskakují během tradičního tance s meči v sobotu v saudském paláci Murabba. Uživatelé sociálních sítí a řada komentátorů poznamenali, že Trump s ostatními členy americké delegace vypadali velmi trapně.

 

Trump a Saúdský král drží svítící koule

Toto video vyvolalo bouřlivou reakci sociálních sítí. V komentářích spojovali video s různými filmy — od Pána prstenů po Supermana. „„Ne všechny palantíry byly sečteny, když byl Númenor skloněn Sauronem na stranu zla a padl. Vždy je hezké vidět, že některé jsou zpátky ve hře", zněl jeden z nich. Ve skutečnosti ale bylo video pořízeno na ceremonii při otevření Světového centra pro boj s extrémistickými ideologiemi.

 

Trump prohrál soutěž ve stisku ruky s prezidentem Tádžikistánu Emómalí-ji Rahmónem

Donald Trump je neblaze proslulý svým osobitým stylem stisku ruky, který je možný charakterizovat jako „trhej a táhni". Rahmón ale Trumpa v soutěži stisku ruky porazil.

 

Trump se snaží vzít Melanii za ruku po přistání v Izraeli

Když prezidentský pár po přistání v Tel Avivu kráčí po červeném koberci, Donald Trump se pokouší vzít svou manželku za ruku. Melania ho ale nejdříve ignoruje a pak ho dokonce plácne. Trump si pak ihned začne upravovat svou kravatu, snad ve snaze zamaskovat faux pas.

 

Trump se opět pokusil podat manželce ruku v Římě

Když pár Trumpových přistál na římském letišti, Trump podal manželce ruku. Melania však jeho gesto ignorovala a začala si opravovat účes.

 




Loading...