Redaktorka BBC, co jako průvodce dokumentárních pořadů vybírala sympatizanty Islámského státu, byla jmenována novou šéfovou náboženských programů této korporace. Fatima Salaria je už druhým muslimem, který tuto pozici zastává po Aaqilu Ahmedovi, který se stal šéfem BBC přes náboženství a etiku v roce 2009. …


Paní Salaria byla jmenována Asistentem komisaře BBC v roce 2015, během sháňky po lidech, které je třeba povýšit z „BAME (tj. z černých a z menšinových etnik)…, která byla vymyšlena k tomu, aby ‚otevřela dveře‘ novým talentům s rozrůzněnými kořeny.“

V září 2016 jmenovalo BBC svým korespondentem pro náboženské otázky rovněž Martina Bashira, který svého času v americké televizi navrhoval, že někdo by měl Sarah Palin „nas*at do držky“.

Paní Salaria loni spustila televizní reality show Muslimové jako my, která byla popisována jako ‚Muslimský Velký bratr‘.

Ta se zaměřovala na sledování Anthonyho Smalla – rovněž známého jako Abdul Haqq – tj. na příznivce uvězněného radikálního duchovního Anjem Chodaryho, který hájil Islámský stát a byl zapojen do zakázané teroristické skupiny Al-Muhajiroun.

Ten byl také v roce 2014 zatčen v Doveru a později obviněn ze spiknutí za odchod do Sýrie, aby tam bojoval za Islámský stát, když předtím po internetu rozšířil spoustu teroristických materiálů.

BBC toto rozhodnutí hájila tvrzením, že pan Small „představuje hlas“ z vnitřku muslimského obyvatelstva Británie.