New Age medicína a praktiky často odkazují na sílu krystalů. Tento trend je často považován za moderní blábol, ale ve skutečnosti se zdá, že tyto krystaly mají dlouhou tradici, která se datuje až do doby antiky.  Ale co si starověcí lidé mysleli o krystalech a co je vedlo k tomu je používat? Vodítka k této otázce mohou ležet v křišťálových zbraních, které byly odkryty ve starém španělském megalitu (velký kámen používány k výstavbě různých struktur nebo monumentů).


Výkopy z těchto megalitických hrobek daného místa ve Valencina de la Concepcion v jiho-západním Španělsku odkryly „pozoruhodný soubor“ křišťálových zbraní. Tyto odkryté zbraně jsou popisovány jako nádherně vyrobené a velmi dobře zachovalé. Jejich stáří se odhaduje na dobu kolem 3000 př.n.l. Bylo poznamenáno, že zbraně mají zhruba stejný tvar jako pazourek ve tvaru šipky, který se datuje zhruba do stejné doby, avšak tyto křišťálové předměty vyžadují k vytvoření mnohem větší úroveň dovednosti. 

V blízkosti neexistují žádné křišťálové doly, což naznačuje, že stvořitelé těchto objektů museli cestovat stovky kilometrů pro zdroj svého materiálu. Nedostatek krystalového kamene, společně s obrovským množstvím řemeslníků, kteří tvořili tyto artefakty, naznačuje, že se jednalo o elitní produkty. Vzhledem k tomu, že tyto předměty byly umístěny v hrobce, naznačuje, že byly používány jako velmi vyhledávané pohřební předměty. 




Loading...