Dvě věže budou v čínském městě Nanjing čistit vzduch. Je na nich vysazeno 1100 stromů, 2500 keřů a rostlin. Když architekt Stefano Boeri představil myšlenku umístění vertikálního lesa v Miláně, tak byli lidé tímto nápadem nadšeni. Po tomto úspěchu nyní architektonická firma zamýšlí vybudovat podobný les tentokrát v Nanjingu v Číně.


Inhabitat uvádí, že tyto dvě věže, postaveny v oblasti Nanjing Pukou koncem roku 2018. Překypující 1100 stromy lokálních druhů, jako 2500 keři a rostlinami bude tato instalace zásobovat každý den město 132 tunami kyslíku každý den. Kromě toho přivítá kolemjdoucí a turisty úchvatným výhledem. 

Budova bude samozřejmě obsahovat více než jen rostliny. Největší věž (656 stop) bude v sobě mít kanceláře, muzeum, zelenou architektonickou školu a střešní klub. A v druhé věži (354 stop) bude hotel s 247 pokoji s kompletním střešním bazénem. Obchody, restaurace a konferenční místnost budou v této druhé budově také přítomny.

Protože je městský vzduch dobře známý jako znečištěný, tak pro ty, kteří zůstanou v hotelu bude nachystána unikátní možnost, kdy budu moci těžit z kyslíku produkovaném přímo z rostlin, stejně jako z blízkého kontaktu s přírodou. 




Loading...