Když president Trump řekl Billu O’Raillymu z Fox News: „Myslíte, že naše země je nevinná?“ tak předvedl, proč je právě teď tím nejefektivnějším politikem v zemi. Tím, jak do toho Trump přímo říznul a začal s lidmi mluvit na úrovni, jakou zasluhují, dokázal, že je vůdcem naší doby. Politici establishmentu přišli o voliče, protože nadále protlačují ta zastaralá klišé a ty snadno průhledné lži. Lidé už mají dost toho, jak je politici okecávají s předpokladem, že jsou stupidní, a ve víře, že jim skočí na ty samé staré karetní triky.

Trum řekl, jak to je. Se vším hnusem bez příkras. A má pravdu – Američané nejsou nevinní. Ať je to pro stínovou elitu jakkoliv těžké akceptovat, tak Američané je mají prokouknuté už dávno. Byli svědky Obamových osmi let. Už nechtějí být dětinsky chlácholeni nadějí na změnu. Chtějí vůdce, kteří s nimi promluví jako s dospělými.

Trumpův předchůdce v Oválné pracovně mohl sice krásně mluvit, je tu ale prostý fakt, že zabil daleko více lidí než Demokraty malovaný čert na zdi z Kremlu. Od Newslogue:

Když si vezmete úplně všechny války, na které Putin dohlížel buď jako prezident, nebo jako ministerský předseda a přidáte k tomu mimosoudní zabíjení a vraždy politických rivalů, tak se stejně zdaleka nepřiblížíte počtům mrtvol Bushovy a Obamovy administrativy.

Když přidáme ty nejdivočejší odhady celkového počtu úmrtí při Druhé Čečenské válce, Rusko-gruzínské válce, nevyhlášeného válčení v Donbasu a jinde na Ukrajině, povstání na Severním Kavkazu, ruského zapojení do Syrského konfliktu a roztroušených vražd a zmizení, tak se dostanete ke třem stům tisícům mrtvých. Ty nejdivočejší odhady jen samotné americké invaze do Iráku jsou přes milion mrtvých, což je pět procent obyvatelstva celé země.

To je samo o sobě více než dost, ale klidně si k tomu přidejte ty desetitisíce zabitých v Afghánistánu, desetitisíce zabitých v americkém nezapomenutelném svržení Kaddáfího v Libyi, neznámý počet lidí zabitých Obamovými útoky dronů (desetkrát větší než za Bushe) a statisíce zabitých v Syrském konfliktu, hlavně kvůli americkému rozdmychávání plamenů povstání a kvůli aktivnímu vyzbrojování teroristických skupin s cílem svržení syrské vlády, a všech těch sedm zemí, na které Obama vrhal tisíce bomb každý rok.

Takže to snad někomu naznačí, že Amerika nemá co mluvit, když přijde řeč na zabíjení, jako kdyby sama nedělala něco pohoršujícího nebo nerozumného. To sice Putinovy akce neomlouvá, ale zbytek světa by byl vděčný, kdyby Amerika, co se týče násilného hubení lidí, už nechala své hry na světce. Daleko větší povědomí o sobě samých by u nejmocnější vojenské síly na planetě bylo jen dobře.