Americký vojenský tahač narazil do silničního mantinelu nedaleko polského města Velkopolský Hořov (Gorzów Wielkopolski) v Lubušském vojvodství na západě země. Informuje o tom portál Kontakt 24. V důsledku incidentu nebyl nikdo zraněn. Podle informace, kterou jsme dostali, nevybral řidič vozu zatáčku. „V Polsku jsou dobré silnice, jsou ale poněkud úzké", prohlásil americký voják na místě nehody.


Během posledních několika dnů je to už třetí nehoda s účastí amerických vojáků rozmístěných v Polsku.

24. ledna byli v důsledku srážky amerického vojenského dodávkového vozu s polským autobusem nedaleko města Zaháň ve stejném vojvodství dva cestující autobusu zraněni. Podle předběžných údajů byl viníkem havárie americký řidič.

O dva dny dříve se ve stejném okrese převrátil americký vojenský nákladní vůz, převážející náboje pro tanky. Informovalo se o tom, že jeho řidič jel rychlostí neodpovídající podmínkám vozovky, vůz dostal smyk a sjel ze silnice.

V důsledku nehody utrpěli lehké zranění dva američtí vojáci (řidič a spolucestující) a silnice byla zablokována kvůli nábojům, které se z vozu vysypaly na zem.

Zdroj: snews.com