Bývalý redaktor největších novin v Německu, který odhalil, jak CIA v Německu, Francii, Británii, Austrálii a na Novém Zélandě uplácí žurnalisty, aby podstrkovali falešné zprávy – a že CIA se pokouší vnést do Ruska válku. Dr. Udo Ulfkotte, bývalý redaktor německých novin, jehož mezi bestselery se řadící kniha odhalila, jak CIA kontroluje německá média, byl nalezen mrtev. Bylo mu 56. (Udo Ulfkotte: Už nemohu dále lhát. Němečtí politici a novináři jsou loutky placené USA)


Ulfkotte býval redaktorem Frankfurter Allgemeine Zeitung, jedněch z největších novin v Německu, když vydal knižní bestseller Koupení žurnalisté, kvůli kterému přišel o práci a možná i o život.

Německá média, která měla v posledních letech zakázáno o jeho práci referovat, o jeho smrti referují jako o „srdečním selhání“.

Ulfkotte, který uznával, že jeho život je v ohrožení, vysvětloval, že má k odhalování pravdy lepší pozici než většina jiných žurnalistů, protože nemá žádné děti, které by tím mohl ohrozit.

Když Ulfkotte mluvil s ruskými novinami Russian Insider, tak řekl: „Když jsem řekl Frankfurte Allgemeine Zeitung (Ulfkotteho noviny), že tu knihu vydám, tak mi jejich právníci poslali dopis s výhrůžkami se všemi právními důsledky, pokud vydám jakákoliv jména nebo tajemství – to je mi ale jedno. Víte, nemám děti, o které bych se musel postarat.“

Byl to jeho strach z války v Evropě, co ho vedlo k rozhodnutí říci pravdu o tom, jak jsou korporátní média pod kontrolou zpravodajských služeb zastupujících finanční třídu.

„Byl jsem 25 let žurnalistou a byl jsem vzdělán v tom, jak veřejnosti lhát a zrazovat ji a nikoliv jí říkat pravdu,“ řekl Ulfkotte Russia Today. „Podporovala mě Ústřední zpravodajská agentura, tj. CIA. A proč? Protože jsem pro-americký.“

„Německá a americká média se pokouší lidem v Evropě přinést válku s Ruskem. To je ovšem bod, za kterým už není návratu a tak vystoupím a řeknu… to, co jsem dělal v minulosti, nebylo správné, když jsem manipuloval lidmi a vytvářel propagandu proti Rusku.“

Ulfkotte řekl, že většina korporátních médií a žurnalistů ve Spojených státech a v Evropě jsou jen „tzv. neoficiálním krytím,“ což znamená, že pracují pro zpravodajské agentury. „Myslím, že obzvláště to platí pro britské žurnalisty, protože s těmi mají nejtěsnější vztahy. A zvláště to platí i pro izraelské žurnalisty. Samozřejmě i pro francouzské žurnalisty. … Platí to i pro Australany a žurnalisty z Nového Zélandu a z Tchaj-wanu, no, je to tak ve spoustě zemí,“ řekl.




Loading...