Po první tiskové konferenci zvoleného prezidenta od volebního týdne to vypadá, že média mainstreamu naléhavě potřebují nějaké ‚bezpečné útočiště‘. Jak hlásí The Hill, ti tzv. žurnalisté z Huffington Post, Slate, CNN a Univision se pár dnů před inaugurací Donalda Trumpa sejdou, aby veřejně prodiskutovali, „jak by zpravodajská média mohla a měla postupovat při referování“ o zvoleném prezidentovi.

¨


A poté, co k tomu došlo…

Source: Branco

Hostitelem tohoto shromáždění bude příští středu Slate a to se bude jmenovat „Žádný nový normál“. Brian Stelter bude tento panel moderovat na New York University. Jak to The Hill rozvádí: „K těžišti této diskuse bude patřit, jak mohou žurnalisté a mediální společnosti celkem sehrát větší roli v zajištění, že v nadcházejících měsících a letech převáží fakta nad fikcemi,“ uvádí Slate.

Tohoto panelu se zúčastní šéfredaktorka Slate Julia Turner a předseda Slate Group Jacob Weisberg – který moderuje „Trumpcast“ čili vysílání věnované reportáži o zvoleném prezidentovi.

Přidá se k nim šéfredaktor a viceprezident Univision Digital Borja Echavarria a šéfredaktorka Huffington Post Lydia Polgreen a redaktor New Yorker David Remnick.

Většina tohoto panelu byla jak během kampaně, tak i po dni voleb k Trumpovi velice kritická.

Lístky budou stát 30 $ ve prospěch Výboru na ochranu žurnalistů.

Bude to poprvé, kdy Slate hostil panel k diskusi, jak referovat o nadcházejícím prezidentovi. 

Zdroj: zerohedge.com