Doba, kdy bylo ke hře kvalitních her potřeba nadupané PC, je dávno pryč. Ať už používáte Windows, OS X, Linux či jakýkoli jiný operační systém, postačí vám internetové připojení a prohlížeč a můžete hrát stovky, tisíce her online. Od jednoduchých textových her a drobných hříček přes hry obrovského počtu hráčů s RPG prvky až po výherní platformy online, k dispozici je vše, na co si vzpomenete.  …

A pokud si trochu nevíte rady, kterou hru vyzkoušet, tady máte tipy na to nejlepší, co se hrálo v roce 2016. Mezi online game tituly držící se vysoko v žebříčcích oblíbenosti patří samozřejmě League of Legends, Hearthstone, Overwatch, Dota 2, World of Warcraft, Countre Strike: Global Offensive, text-based hry jako Hitchhiker´s Guide to the Galaxy a řada dalších.

A my k nim přidáme ještě několik titulů, které vás zaručeně pobaví a dlouhodobě patří mezi vybranou zábavu herních nadšenců.

Polycraft

Připravte na to, že tahle online hra zabere spoustu vašeho času. Není to zdaleka jen nějaká průměrná tower defence záležitost. Tato 3D akční game vás pohltí a nepustí. Prozkoumejte ostrov, pomozte Wildlings, sbírejte zásoby, stavte základny, věže a zdi, prozkoumejte sklepení – vy víte, jak na to. Polycraft z dílny nezávislého developera Wonderstuck z Velké Británie si zahrajete zdarma ve svém prohlížeči, případně si nainstalujete aplikaci z Chrome Web Store. 

Runescape

Titul se řadí mezi free-to-play MMORPG hry a na první pohled vás možná neochromí. Je to však naopak trhák. Podle Guinness World Records (Guinnessova kniha rekordů) patří mezi nejpopulárnější online hry ve své třídě (MMORPG zdarma). Má přes 200 milionů registrovaných hráčů a řadí se současně mezi nejpravidelněji aktualizované hry. Poslední verze hry Runescape 3 se tak jako mnoho dalších MMO titulů odehrává v prostředí středověku se vším, co k tomu patří – tedy draky, královnami, skřítky. Co se týče grafického provedení, asi to není jedna z nejmodernějších záležitostí. Na trhu je již patnáct let. 

Spaceplan

Spaceplan se jeví jako jedna z dalších opakujících se clicking her. Pod povrchem se však skrývá mnohem více. Pokud patříte mezi hráče, kteří ocení hru, která se nebere příliš vážně, pak jste na správné adrese. Spoustu času u této hry strávíte opravou lodi za použití rozhraní nazvaného „Thing Maker“ a jak naznačuje tento název, umožní vám vystavět věci pro opravu lodi a navigaci prostorem. Jakmile vyřešíte několik „věcí“, mechanika hry již pokračuje sama. Proto Spaceplan patří mezi hry, které můžete mít otevřené v jednom z oken prohlížeče a vrátit se k ní po chvíli. 

Samorost

Pokud jste ještě nevyzkoušeli jednu z her nezávislého developerského studia Amanita Design, které sídlí v České republice, tak přicházíte o hodně. Z jejich dílny vycházejí zábavné, nepředvídatelné a skvěle propracované puzzle a adventure point-and-click hry moderní doby. Již třetí pokračování hry Samorost v pořadí je na světě a zcela zdarma si můžete zahrát online jejího předchůdce z roku 2003 – Samorost 1. Jistě neopomeneme zmínit, že Amanita Desing je tvůrce herní pecky Machinarium.

{jcomments off}