BERLÍN (AP) — Dva v Kosovu narození bratři byli v pátek pár dní po útoku náklaďákem, co zabil 12 lidí, zadrženi kvůli podezření, že plánovali provést útok na nákupní galerii na západě Německa. Tito muži ve věku 28 a 31 byli, jak uvedla policie, krátce po půlnoci zadrženi v Duisburgu v průmyslovém regionu Porúří. Úřady tyto dva muže podezírají, že asi plánovali útok na obchodní dům Centro v blízkém Oberhausenu. Vyšetřují, co měla tato dvojice v úmyslu udělat, a zda do toho byl zapojen ještě někdo. 

Policie řekla, že soudce jim dovolil tyto muže zadržet ve vazbě až do soboty, než vyšetřovatelé zjistí, mají-li solidní důkazy.

Policie v prohlášení uvedla, že v Centru a na blízkém vánočním trhu ve čtvrtek, když dostali tip od „bezpečnostních zdrojů“, zvýšili přítomnost. Nákupní středisko bylo v pátek otevřeno jako obvykle.

Centro je jedním z největších německých řetězců obchoďáků s více než 250 středisky. Otevřen byl před 20 lety na místě bývalé ocelárny.

Ministr vnitra Thomas de Maiziere řekl, že mezi případem v Oberhausenu a útokem v Berlíně není „žádná spojitost“.

Hlavní podezřelý z berlínského případu, 24 letý Tunisan Anis Amri, byl v pátek zabit při přestřelce s policií v italském městě Milano.

Zdroj: breitbart.com