Čestnou roli První dámy Spojených států ne vždy zastává manželka prezidenta. V určitých okamžicích americké historie roli První dámy zastávaly dcery, sestry a neteře amerických prezidentů. Anna Roosevelt, dcera Franklina a Eleanor Roosevelt plnila ceremoniální funkce místo své matky a vedla jako spolu-hostitelka po boku svého otce řadu událostí II. světové války, zatímco její matka, sociální reformátorka Eleanor Roosvelt byla průkopnicí v tom, že jako první dáma objížděla vojenské posádky a starala se o vojáky.


James Buchanan byl jediný svobodným mládencem v Oválné pracovně, a tak spoléhal na svou neteř Harriet Lana, aby ta zastávala ceremoniální roli První dámy, přičemž ke konci Clintonovy administrativy převzala Chelsea Clinton tuto roli místo své matky, když První dáma Hillary Clinton kandidovala v New Yorku na křeslo v senátu.

Stejně by to mohlo být s krásnou a půvabnou newyorskou dcerou Donalda Trumpa Ivankou z jeho prvního manželství s východoevropskou modelkou Ivanou Trump. Ivanka je dost možná nejoblíbenějším z Trumpových dětí a tudíž i nejvlivnější a nejmocnější. Její otec zašel až tak daleko, že dost chlípně poznamenal: „Nebýt Ivanka mou dcerou, tak bych s ní randil.“ Ivanka by se tedy mohla stát skutečnou První dámou Trumpova Bílého domu i významnou silou v zákulisí trůnu, jelikož paní Trumpová, tj. další východoevropská modelka Melania, už naznačovala, že během prvních šesti měsíců Trumpovy administrativy zůstane v Trump Tower v New York City, než tam Trumpovo páté dítě dochodí školu. Paní Trumpová rovněž projevuje jen malý zájem o politickou činnost svého manžela. Během kampaně pronesla jen dva projevy, z nichž jeden byl k rozcupování proslovu, který pronesla v roce 2008 na Demokratickém národním výboru Michele Obama. Ivanka byla mezitím však v Trumpově kampani neustále přítomná, vystupovala za svého otce po celé zemi, když leskem své slávy oslňovala mileniánské voliče a utvářela svému otci politiku péče o děti.

Ivanka Trump se narodila 30. října 1981 v New York City. Do školy chodila v New York City do 15 let, než nastoupila do internátní školy v Connecticut, kde se jí nelíbilo a dávala to na roveň, že to bylo jako „vězení“. Ivanka začala chodit na Georgetown University – jednu z akademických institucí Slonovinové ligy – alma mater Billa Clintona a mě samotného, když já jsem tam absolvoval postgraduální studium na Georgetownské fakultě seminář vedení zahraničních služeb. Ivanka však v Georgetownu bakalářské studium nedochodila a přešla na Wharton Business School na Univerity Pennsylvania, čímž kráčela ve stopách svého otce a v roce 2004 získala diplom z ekonomie. Slečna Trumpová mluví plynně francouzsky a dala se na podnikatelskou kariéru v rámci otcova rozsáhlého obchodního impéria, kde se stala výkonným viceprezidentem Trumpovy organizace pro rozvoj a nákupy. Provdala se za Žida Jareda Kushnera a konvertovala k judaismu. Takže, kdyby se opravdu stala První dámou, tak by do historie vstoupila jako první židovský konvertit zastávající tuto pozici. Otec Jareda Kushnera byl počátkem prvního desetiletí po roce 2000 odsouzen za daňové úniky do vězení (takže má leccos společného s otcem své snachy), za ilegální příspěvky do kampaně a za další zločiny. Otec Jareda Kushnera Charles, si to v žaláři i odseděl. K tomu došlo, než svému synovi zařídil místo na Harvardu za příspěvek 2,5 milionový $ do Cambridge of Massachusetts i přesto, že Jared Kushner neměl známky až tak vynikající, aby ji mohl navštěvovat, což komentovali i přijímací činitelé Harvardu.