Nově zvolený americký prezident Donald Trump oznámil, že dostal dopis od ruského prezidenta. Podle Trumpova štábu ve svém dopisu, který byl doručen 15. prosince, Vladimir Putin vyjádřil naději, že Rusko a USA podniknou konstruktivní kroky pro obnovení bilaterálních vztahů a vzájemná spolupráce dosáhne kvalitativně vyšší úrovně.


V dopise rovněž stojí, že vztahy mezi Moskvou a Washingtonem zůstávají nadále důležitým faktorem pro zajištění stability a bezpečnosti dnešního světa, což po dobu několika let dokazují závažné globální a regionální výzvy.

„Velmi příjemný dopis od Putina. Jeho názory jsou velmi správné. Doufám, že obě strany budou schopny přidržovat se těchto názorů a nebudeme muset jít alternativní cestou," komentoval Trump Putinův dopis.

Ruský prezident Vladimir Putin v průběhu velké tiskové konference prozradil, co plánuje projednat se zvoleným americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Podle slov Putina se bude v první řadě projednávat otázka normalizace vztahů mezi Moskvou a Washingtonem.

Nyní jsou vztahy mezi Moskvou a Washingtonem „mizerné", a proto je třeba myslet na to, jak je zlepšit, prohlásil prezident RF Vladimir Putin.

„Pan Trump v průběhu volební kampaně říkal, že hůř to už nebude, protože hůř už nemůže být, a s ním souhlasím. Budeme si spolu myslet na to, jak udělat, aby bylo lépe", řekl Putin.

Zdroj: cz.sputniknews.com