Nejstarší syn zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa se sešel se skupinou politiků, diplomatů a podnikatelů podporujících spolupráci mezi Moskvou a Washingtonem na urovnání syrského konfliktu. Ke schůzce došlo letos v říjnu v Paříži. Nejstarší syn zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, Donald Trump Jr., se sešel se skupinou příznivců spolupráce mezi Moskvou a Washingtonem na problému urovnání syrského konfliktu, hlásí noviny Wall Street Journal. …


Podle těchto novin se schůzky účastnili politici a diplomaté z několika zemí stejně jako syrští opozičníci prosazující spolupráci s Ruskem.

Wall Street Journal si rovněž všímal toho, že tato schůzka proběhla v říjnu v Paříži, kde se nejstarší syn zvoleného amerického prezidenta účastnil události organizované Centrem politických a zahraničních událostí. Podle těchto novin vedl Donald Trump Jr. diskuse s diplomaty, byznysmeny a politiky soukromé diskuse zaměřující se na hledání způsobů spolupráce s ruskou stranou k urovnání konfliktu v Syrské arabské republice.

Wall Street Journal věří, že tato schůzka vyvolá nové otázky o kontaktech Donalda Trumpa Sr. a členů jeho rodiny s cizími mocnostmi. Jak si všímá, tato schůzka ve francouzské metropoli opět zdůrazňovala touhu spolupracovat s Kremlem, což Trump Sr. vyjadřoval už v minulosti.

Schůzky se zúčastnila např. v Damašku narozená Randa Kassis, předsedkyně syrského opozičního hnutí Pluralistická společnost, které usiluje o politickou restrukturaci Sýrie, ale ve spolupráci s prezidentem Bašar al-Assadem, stejně jako o spolupráci s Ruskem na tomto procesu. V interview s těmito novinami Kassis řekla, že během svého rozhovoru s 38 letým Trumpem Jr. poukazovala na důležitost spolupráce s Ruskem při řešení problémů Středního východu.