Řada poruch na drahých lodích zemí NATO pokračuje. Tentokrát se porouchal jeden z nejdražších torpédoborců vojenských námořních sil Velké Británie HMS Duncan. Daily Mail se domnívá, že takovou technikou vystrašit Vladimira Putina se určitě nepodaří. DM uvádí, že šest lodí této třídy, z nichž každá stojí více než miliardu liber, je většinu času ukotvených.


Americká vojenská loď byla odtažena do přístavu kvůli „technickým problémům" pouhé dva dny po vyplutí.

Torpédoborec HMS Duncan v pondělí opustil základnu vojenských námořních sil Velké Británie Devonort jako jeden ze čtyřčlenné skupiny lodí. Měly provádět cvičení u břehů Plymouthu a poté se vydat do jednoho z evropských přístavů. Ale ve středu místní obyvatelé uviděli, že loď je tažena zpátky na základnu.

Tiskový mluvčí Ministerstva obrany Velké Británie oznámil, že na torpédoborci vznikly „technické problémy" a teď ho vracejí na základnu ke zhodnocení poruchy.

Daily Mail uvádí, že tato loď stojí více než jednu miliardu liber. Takových lodí je celkem šest, ale ony tráví více času „ukotvené v britských vojenských přístavech, místo aby bránily zemi a byly ve skutečné vojenské službě". Od dubna 2015 do dubna 2016 byly tyto lodě připoutané celkem 1515 dní, z toho čtyři každá více než 300 dní.

Tento problém rozhněval bývalého náčelníka vojenských námořních sil Velké Británie, který vyzval premiérku Theresu Mayovou, aby co nejrychleji vyřešila tento problém. Přitom samotné noviny Daily Mail uvádějí, že podobná situace „Putina nevystraší".

Zdroj: sputniknews.com