Kandidát na prezidenta USA za Republikánskou stranu Donald Trump hodlá v případě jeho zvolení zrušit všechny „protiústavní“ akty výkonné moci, memoranda a výnosy Baracka Obamy, kterému končí prezidentské období, informuje Trumpův web. V sobotu politik zveřejnil prioritní problémy, jež hodlá řešit prvních 100 dní, bude-li zvolen za prezidenta USA. Svůj program zveřejnil v sobotu ráno během 45 minutového projevu v městě Gettysburgu, stát Pensylvánie.


Trump řekl, že jako prezident zahájí hned první den volby kandidáta na post zemřelého v únoru 2016 člena Nejvyššího soudu USA Antonina Scalie.

Po smrti tohoto soudce pracuje Nejvyšší soud v menší osmičlenné sestavě a často nedospívá k potřebnému konsensu. Republikáni nejednou říkali, že se pokusí odložit posouzení nové kandidatury v senátu do vypršení termínu Obamových pravomocí, aby nemohl jmenovat do soudu „svého" člověka.

Trump také řekl, že zruší miliardové příspěvky USA do projektů OSN v sféře změny klimatu a vydá tyto prostředky na překonání problémů vodní infrastruktury USA a infrastruktury ochrany přírody.

Politik rovněž slíbil, že v první den svého prezidentství podnikne opatření na ochranu amerických dělníků.

Zdroj:  sputniknews.com