Schůzka ruského prezidenta Vladimira Putina a prezidenta USA Baracka Obamy na okraj summitu G20 v Číně skončila. Jednání probíhala v Mezinárodním výstavním středisku v Chang-čou. Putin a Obama si stiskli ruce a zahájili schůzku, která trvala přes hodinu. Na ruské straně se jednání hlav obou států zúčastnili prezidentův pomocník Jurij Ušakov, tiskový tajemník Dmitrij Peskov a ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov. Za USA byl jednání přítomen ministr zahraničí John Kerry.


Peskov novinářům předtím oznámil, že Putin a Obama pohovořili v neděli několikrát „na nohou" a dohodli se o zvláštní schůzce.  Podle slov tiskového tajemníka ruského předáka se mohla stát hlavním tématem jednání hlav obou států situace v Sýrii.

Zdroj agentury RIA Novosti v ruské delegaci sdělil, že právě Obama navrhl Putinovi zvláštní schůzku. Včera projednali syrský problém ministři zahraničí Ruska a USA Sergej Lavrov a John Kerry. Podle informace agentury Bloomberg se stranám nepodařilo dosáhnout dohody, a očekává se, že budou v jednání pokračovat v pondělí.