Dva vedoucí banky na severovýchodě Číny byli zbaveni funkce po tom, co se na Internetu objevilo skandální video tréninku s pracovníky jedné banky, oznámil deník South China Morning Post. Dříve bylo na Facebooku čínských novin Žen-min ž'-pao zveřejněno video, na kterém je zachyceno, jak jeden z manažerů veřejně ponižuje pracovníky.


Na záběrech je vidět, jak 4 muži a 4 ženy stojí na improvizovaném jevišti,když se k nim přibližuje muž s mikrofonem a ptá se, proč byly jejich výsledky na tréninku nejhorší. Všichni pracovníci nazývají příčiny, které jim bránily zvládnout svou práci lépe. Potom jde tento muž ke každému s velkým pravítkem v ruce a bije ho, píšou noviny.

Kromě toho, nenazvaný pracovník banky řekl, že výprask nebyl pro pracovníky jediným trestem: tento den oholili na tréninku 16 pracovníkům hlavy, praví se v článku.

Po publikaci videa se trenér Jiang Yang ze šanghajské akademie lídrovství, kterého vidíme na záběrech, se veřejně omluvil za své chování. Přitom Jiang Yang prohlásil, že takové metody jsou prý "jedním z nejefektivnějších způsobů, jak zvýšit uvědomělost", informuje South China Morning Post.