Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan blahopřál v dopisu na jméno Vladimira Putina obyvatelům Ruska k nedělnímu Dni Ruska a popřál, aby se vztahy mezi Moskvou a Ankarou dostaly na „zaslouženou úroveň.“ „Velevážený pane prezidente! Jménem všeho tureckého národa blahopřeji ve Vaší osobě všem obyvatelům Ruska k Dni Ruska a rovněž přeji, aby se vztahy mezi Ruskem a Tureckem dostaly v budoucnu zaslouženou úroveň," praví se v textu blahopřejného dopisu, který získala k dispozici agentura RIA Novosti.


Turecký premiér Binali Yildirim také vyslovil v dopise svému ruskému protějšku Dmitriji Medveděvovi naději, že „v nadcházejícím čase dosáhne spolupráce a vztahy mezi našimi zeměmi úrovně, kterou potřebujeme v společném zájmu našich národů."

„Ve vaší osobě přeji obyvatelům Ruska prosperitu a vzkvétání," napsal Yildirim.

Vztahy mezi Ruskem a Tureckem zažívají krizi po té, co v listopadu 2015 sestřelila turecká stíhačka ruský bombardér Su-24 v nebi nad Sýrií. V poslední době se v Ankaře mluví o přání obnovit vztahy s Moskvou. Erdogan například prohlásil, že si přeje „co možná rychleji překonat tento problém," ale neví, jaký první krok čekají od Turecka. Rusko nejednou vysvětlilo, že jde o omluvu a odškodné za sestřelené letadlo.

Zdroj: sputniknews.com

  • JEDINEČNÝ NECENZUROVANÝ ČASOPIS VĚDOMÍ, KTERÝ SI ZASLOUŽÍ PODPORU. PRO VELKÝ ZÁJEM ČTENÁŘŮ NOVĚ V PRODEJI V SÍTÍCH GECO TABÁK.