Ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil soustrast svému syrskému kolegovi Bašáru Asadovi kvůli smrti civilních obyvatel v důsledku teroristických činů v provincii Lázikíja. Tisková služba Kremlu v pondělí 23. května informovala, že ruský lídr odeslal Asadovi odpovídající telegram. „Ruský prezident znovu potvrdil, že je připraven pokračovat ve spolupráci se syrskými partnery v boji proti teroristické hrozbě a vyjádřil důvěru v to, že zločinci, kteří mají ruce od krve nevinných obětí, neuniknou odplatě," říká zpráva.


Dále se říká, že Putin vyjádřil soustrast příbuzným a blízkým zemřelých spolu s přáním rychlého uzdravení zraněným. Prezident v telegramu zdůraznil, že tragédie v Lázikíji se stala „dalším svědectvím barbarské a nelidské podstaty teroristických organizací, které započaly válku krvavou proti syrskému národu".

23. května byly uskutečněny teroristické činy ve dvou městech provincie Lázikíja, včetně Tartúsu, kde se nachází základna materiálního a technického zabezpečení ruského námořnictva. Podle informací Reuters zaútočili ozbrojenci v Rusku zakázané organizace Islámský stát. Počet zemřelých přesáhl 100 lidí.

    Zdroj: sputniknews.com