Prozíraví pozorovatelé finančních trhů, zvláště v sektoru drahých kovů, už dlouho argumentovali, že malá skupina hlavních tržních hráčů koncentrujících tržní sílu manipuluje ceny aktiv. Minulý týden byla tato podezření potvrzena, když jedna z vůdčích světových finančních institucí Deutsche Bank nejenže regulátorům přiznala, že jsou do té podloudné šmeliny zapojeni, ale že jsou ochotni vydat i evidenci poukazující na mnohé jejich spřežence v globálním spiknutí za potlačení cen.


Na rovinu hovořící CEO Callinex Mines Max Porterfield ve svém posledním interview se SGT Report vysvětluje, že teď, když se ti lidé za oponou už odhalují, tak se ceny aktiv u drahých kovů, základních kovů a dalších komodit vrátí k daleko přirozenějším oceňovacím mechanismům založeným na opravdových fundamentálních ukazatelích nabídky a poptávky.

Už se s největší určitostí odhalují, … jestli to opravdu někdo odnese, ‚to je zase další diskuse sama o sobě, víte… Je dobře, když někoho v nějaké formě či nějakým stylem pohnali k odpovědnosti, alespoň je nám jasné, s čím máme to činění.

Už začíná být vidět ocenění z reálného světa, a to nejen na poli drahých kovů, ale rozehrává se i v jiných základních kovech… Všechny tyto manipulace ve skutečnosti spočívají na pohybech se základními ukazateli nabídky a poptávky po všech těchto komoditách…

Celé interview od SGT Report: