Londýnské autobusy ponesou reklamy chválící Alláha jako součást snahy největší britské muslimské charity na pomoc obětem syrské občanské války během Ramadánu. Islamistická úleva řekla, že doufá, že ty reklamní plochy nesoucí slova „Subhan Allah“, což arabsky znamená „Sláva Bohu“, budou islám a mezinárodní pomoc líčit v pozitivním světle. Tyto reklamy se budou koncem tohoto měsíce vozit po Londýně, Birminghamu, Manchesteru, Lecesteru a Brandfordu.


Vůdci této charity doufají, že to povzbudí ke štědrým darům během náboženských slavností, které mají podle očekávání začít 6. června.

Organizátoři dodali, že doufají, že tato kampaň pomůže muslimské mládeži v soustředění na humanitární práci.

Imran Madden, britský ředitel Islamistické úlevy, řekl: „V jisté míře by to šlo nazvat kampaní klimatické změny, protože chceme změnit negativní klima kolem mezinárodní pomoci a kolem muslimské komunity v této zemi.

„Mezinárodní pomoc v uplynulých 15 letech pomohla ke snížení počtu lidí žijících v extrémní chudobě na polovinu a britští muslimové jsou neuvěřitelně štědrou komunitou, která o Ramadán darovala přes 100 milionů liber mezinárodním charitám.“