Německý ministr spravedlnosti Heiko Maas nebyl schopen dokončit svou řeč při oslavách Svátku práce 1. Máje, jelikož byl Německým lidem hlasitě vypískán a vyhnán z pódia. Ti lidé na něj opakovaně řvali „zrádče“, „levicová kryso“, „vypadni!“, „to my jsme lid,“ a „Maas musí jít!“, což ho nakonec přimělo zrušit svou řeč a prchnout do svého obrněného Mercedesu s eskortou svých ozbrojených bodyguardů. Maas je považován za jednoho z největších proponentů zákonů o rozšiřování cenzury, co požaduje perzekuce, pokuty a vězení pro každého, kdo vystaví „nenávistnou mluvu“ na sociálních médiích.


Jeho strana nedávno utrpěla zdrcující ztráty ve volbách po celé zemi, a ve spolkové zemi Sasko, kde pronášel svůj proslov, při posledních zemských volbách od ní lavinovitě strhla voliče strana Alternativa pro Německo (AfD).

Ve své řeči tvrdil, že „ti lidé, co na něj řvou ‚zrádce‘, nemají ani ponětí, co se s nimi děje.“ Mnozí z těch lidí by s tím ale nesouhlasili. Podle Vidmaxu „jsou lidé v Německu zmatení a naštvaní, proč jim říkají, že musí být skrbliví a snažit se nemít děti, protože to je nesmírně nákladné, přičemž se spolu s tím musí udřít do úmoru, aby zaplatili invazi cizáků.“

Posluchači Maase zesměšňovali za to, že tvrdil, že skuteční pracující v auditoriu „unesli Svátek práce.“ Nakonec byl vyštván z pódia za to, co lidé v posluchačstvu označovali za pokrytectví, když slaví Práci a spravedlivé mzdy, přičemž jeho partaj podporuje dovoz milionů nekvalifikovaných dělníků.

Pokřikování veřejnosti jej nakonec přinutili skončit svou řeč předčasně; pak byl vyhnán do svého pancéřového Mercedesu, a v tom momentě pak rychle uprchl.