Informaci o blízkém přátelství ruského prezidenta Vladimira Putina a Wendi Deng, exmanželky Ruperta Murdocha, přinesl americký magazín US Weekly. O sbližování obou VIP osobností se spekulovalo už od doby jejich rozvodů, to je od roku 2013 a 2014. Podle zdrojů US Weekly jde o vážný vztah. Ruský prezident Vladimir Putin (63), byl dříve ženatý s Ludmilou Putinovou 30 let, mají spolu dcery Marii (30) a Jekatěrinu (29). Kreml potvrdili jejich rozvod v dubnu 2014. Politik málokdy mluví o svých dětech, ale v průběhu pravidelné výroční tiskové konference v prosinci 2015 se Vladimir Putin chlubil svými dcerami před  reportéry a posluchači.

"Studovali jen na ruských vysokých školách. Jsem na ně hrdý. Pokračují ve studiu a práci. Mé dcery hovoří plynně třemi evropskými jazyky. Jedna z nich dokonce mluví jedním až dvěma orientálními jazyky. Dělají své první životní kroky a jsou úspěšné, "řekl tehdy Vladimir Putin během vzácného okamžiku, kdy se svěřil s osobními věcmi.

Po rozchodu s Ludmilou byl Vladimir Putin často vidět ve společnosti ruské gymnastky Aliny Kabajevové. Později se objevily pověsti, že gymnastka "zesílila" v pase a musela odcestovat do Švýcarska, kde v březnu 2015 mělo dojít ve švýcarské nemocnici k porodu.

"Informace, že narozené dítě je ze vztahu s Vladimirem Putinem není pravda," řekl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov pro Forbes v březnu 2015.

Wendi Deng má nyní údajně romantický vztah s ruským vůdcem, byla viděna při party na jachtě Romana Abramoviče St. Bart v pondělí 28. března.  Abramovič je shodou okolností také přítel Vladimira Putina.

Murdoch (85) podal žádost o rozvod s Wendi Deng (47)  po 14 letech manželství v červnu 2013 poté, co ji začal podezírat ze vztahu s bývalým britským premiérem Tony Blairem, jeho mluvčí celou záležitost tehdy popřel.

Zdroj: pz.cz, usmagazine.com