Žijeme v době nabuzené soustředěnosti na vědomí a přijatelnost těla. Lidé začínají také být spokojenější s různými typy těl, které se liší od moderních standardů krásy. V průběhu věků byly fetišizovány různé části a typy těl, což záviselo na podmínkách a prioritách té které civilizace. Jak se teď ukazuje, velké zadky jsou ukazatelem velice pozoruhodných aspektů.

Vychází najevo, že ženy s většími zadky nejenže jsou nejen chytřejší, ale i odolnější vůči chronickým chorobám než jejich hubenější protějšky.

Když se v těle ukládá tuk, je proměnlivé, jak na to tělo reaguje. Dr. Robert Kushner z Northwestern Memorial Hospital vysvětluje, že žaludeční tuk není zdravý, protože je metabolicky aktivní. Tím cirkuluje tučný obsah a zprávy z celého těla.

Tuk v nižších partiích a v zadku je daleko stabilnější a obsahuje méně cytokinů, které přináší rezistenci k inzulinu, která vede k diabetu. Rovněž to má vztah k tomu, když je ženský tuk umístěn spíše v jejich dolní polovině než v jejich horní, tak to znamená, že mají také spíše méně cholesterolu, než aby tomu bylo naopak.

Více toho mazu ve vašem trupu znamená spoustu omega-tuků, které táhnout neurální zdraví a vývoj. Kromě toho, že jste chytřejší, jste typicky i méně náchylná, že dostanete diabetes a srdeční problémy.

Větší zadky rovněž zvýhodňují produkci zdravých hormonů. Ty hormony, co jsou zvláště provázané s tímto rozmisťováním ukládaného tuku, rovněž regulují nabírání a shazování na váze, protizánětlivé enzymy spolu s činiteli chránícími cévy a působícími proti diabetu.

Zdroj:  hp.com