Během dlouhého týdne před primárkami v Mississippi a v Michiganu se obloha nad Mořským ostrovem zatměla korporátními tryskáči. Tim Cook z Applu, Larry Page a Eric Schmidt z Googlu, Sean Parker z Napsteru, Elon Musk z Tesla Motors a další příslušníci super-boháčstva se slétali do tohoto exkluzivního letoviska v Georgii údajně, aby se zúčastnili výročního Světového fóra Amerického podnikatelského institutu (AEI). Mezi inzerovanými tématy diskuse: „Generace mileniánců, jak moc na nich záleží a co chtějí?“


Taková byla krycí legenda.

Jak odhalil Huffington Post, Mořský ostrov minulý týden v Klášteře hostil tajné konkláve, kde oligarchové spřažení s elitou washingtonských vnitřních kruhů piklili jak zvrátit demokratické rozhodnutí milionů voličů a vyvolat potrat kandidatury Donalda Trumpa.

Z žurnalistů byl na Mořském ostrově Rich Lowry z Nation Review, který právě věnoval celé vydání tématu – „Proti Trumpovi“, a Arthur Sulzberge, vydavatel Trumpo-fobického New York Times.

Bushův guru Karl Rove z FOX News byl po ruce stejně jako mluvčí Paul Ryan, vůdce většiny Mitch McConnell a senátor Lindsey Graham, vyhnaný Trumpem v New Hapshire a hystericky reagující na téma Donalda.

Stejně jako tam byl William Kristol, vydavatel vztekle anti-Trumpovského Weekly Standard, který referoval zpět soudruhům: „Klíčovým úkolem teď, abych parafrázoval Karla Marxe, je méně to, jak Trumpovi porozumět, jako spíše to, jak ho zastavit.“

Kristol předtím tweetnul, že konkláve na Mořském ostrově je „mimo protokol, tak prosím považujte mé tweety odsud za mimo-protokolární.“

Huffington Post odčinil to, že Trumpa shazoval na svých zábavných stránkách, a poskytl národu tu službu, že strhl maskovací síť z „poněkud prohnilého státu.“

To, co jsme na Mořském ostrově spatřili, bylo to, že ta Neoconská centrála AEI přes všechno to mumlání o přinesení požehnání „demokracie“ barbarskému světu věří méně na demokracii a více na trvalou kontrolu nad Americkým národem pomocí vládnoucích elit z vnitřních kruhů Washingtonu.

Když člověk mimo vnitřní kruhy jako Trump tuto kontrolu ohrozí, demokracie je zatracena. Elita se dá dohromady, aby ho shodila, neboť ještě hlouběji než jejich stranické vztahy je zakořeněno bratrství jejich duší v prosazování moci.

Huffington Post odhalil ještě něco – hluboce zakořeněnou korupci, kterou je hlavní město prolezlé.

Americký podnikatelský institut pro výzkum veřejné politiky (AEI) je podle pravidel Finančního úřadu organizací s výjimkou z amerického zdanění.