Mnoho z nás ví i z vlastní zkušenosti, že Američané nemají ani ponětí o geografii, hlavně o cizích zemích. Je to z důvodu nejspíše špatné školní výuky, která má nejnižší úroveň na světě. Pokud vědí vůbec něco, pak je to pouze z hollywoodských filmů. "Téměř pokaždé, když jsem byl v Americe a řekl: Já jsem ze Švýcarska, dostal jsem odpověď, aha tam odtud je ABBA nebo tam se vyrábí auta Volvo, nebo nábytek IKEA. Jak si mohou plést Švýcarsko se Švédskem, to nechápu.


Možná proto, že jména obou zemí začínající na "S". Docela špatně vypadá, když podobné školácké chyby předvedou zpravodajské kanály, například slavná CNN, ketrá je dávána za vzor," píše se v článku na německém webu Alles Schall und Rauch.

Totální školácká chyba a ignorance CNN, když si plete "Austria" a "Australia", Rakousko s Austrálií.

Představte si, kolik je třeba zapojit "profesionálních novinářů", než světlo světa spatří taková úžasná zpráva, že  Slovinsko má společnou hranici s Austrálií?

Je tam někdo, kdo přebírá zprávy z tiskové agentury. Pak někdo zformuluje zprávu, zkrátí pro vysílání, napíše titulek. Potom text kontroluje editor, vedoucí výroby, a následně je připravena zpráva pro vysílání. Zařadí se do programu, napíší titulky. Text zprávy se zapíše do čtecího zařízen. Hlasatel studuje text zprávy před vysíláním pro správný důraz a výslovnost.

[quote align="center" color="#999999"]