Kyjevský starosta Vitalij Kličko nedokázal v interview pro televizní stanici Al-Jazeera komentovat obvinění mezinárodních organizací Amnesty International a Human Rights Watch na adresu ukrajinských úřadů z četného porušování lidských práv, kterého se dopouštějí ozbrojené síly na východě země. Kyjevský starosta prohlásil, že k žádnému porušování práv nedochází. Kromě toho řekl, že bojovníci nacionalistického praporu Azov nebojují proti domobrancům na Donbasu.


Televizní moderátor řekl Kličkovi, že Amnesty International obvinila ukrajinské ozbrojené síly z toho, že v dobrovolnických praporech bojují převážně nacionalisté, kyjevský starosta ale namítl, že „žádní nacionalisté tam nejsou, všechno je to propagandistická válka".

Na námitku novináře, že akce praporu Azov jsou dobře známé, píše o tom i americký tisk, Kličko reagoval slovy, že „o žádném hákovém kříži nemá ponětí".

Potom se moderátor televizní stanice zajímal o to, jestli Vitalij Kličko vůbec slyšel o tom, že existuje taková organizace Amnesty international. „Promiňte, ale já jsem z Ukrajiny", bylo jediné, čím dokázal Kličko reagovat na tuto otázku.

Novinář se také zeptal, jestli Kličko popírá údaje organizace Human Rights Watch o přestupcích, kterých se dopouštějí ukrajinské ozbrojené síly. „Žádné informace o tom nemám, žiju na Ukrajině", odpověděl Kličko.

Zdroj:  sputniknews.com