Na meetingu v Kalifornii Sausalito Marin City se stala škola první takovou, které bude servírovat studentům 100% biopokrmy, které neobsahují GMO potraviny.  Studenti jsou ohrožování pesticidy, nebezpečnými toxiny v rámci životního prostředí, řekl Turning Green – zakladatel Judi Shils. Nejen, že tento program je daleko výše než USDA výživové normy, ale také zvyšuje zdraví našich dětí na planetě. 


 

Organizace tvrdí, že jídla budou plná živin a bude je doprovázet zahradnické vzdělávání.  The Conscious Kitchen dříve sloužila 156 studentům na  Bayside MLK Jr. Academy, kde byl tento program testován od srpna 2013. V průběhu 2 let se zvýšila návštěvnost, potvrdili zakladatelé.

Kromě toho se bude program zabývat kontroverzní problematikou GMO v potravinách škol.

Jako výstupní zpráva EcoWatch:

Tento program je prvním, který se staví proti GMO. Zatímco dlouhodobé účinky GMO jsou stále nejisté, rostoucí množství důkazů o nejrůznějších zdravotních rizicích a poškození životního prostředí nasvědčuje však velké pravděpodobnosti, že GMO jsou velmi škodlivé. Odhaduje se, že 80 % z produktů většiny supermarketů obsahují geneticky modifikované organismy. A bohužel jsou přítomny ve většině školních potravinových programů.

[quote align="center" color="#999999"]