Tři šíitské jednotky, které bojovaly v Iráku proti IS, nyní bojují na jihu a jihovýchodě provincie Aleppo na straně skupin podporujících armádu syrského prezidenta Bašára Asada, uvedl deník Daily Beast s odkazem na americkou armádu. Několik iráckých šíitských jednotek, které byly dříve podporované USA, nyní bojuje v Sýrii na straně Bašára Asada proti syrským rebelům, nynějším americkým spojencům, uvedla publikace The Daily Beast s odkazem na dva zástupce amerického ministerstva obrany.


„Nejméně tři týmy, které úspěšně bojovaly proti IS v Iráku – skupiny Badr, Kata'ib Hizballáh a Asaib Ahl al-Haqq „zapojených do bojů, utrpěly ztráty na jihu a jihovýchodní provincie Aleppo," píše DB.

Přičemž americká armáda potvrdila, že skupina Badr bojuje na straně „dalších iráckých frakcí, které podporuje ruské letectvo, íránští specialisté a všichni ti, co jsou na straně armády prezidenta Bašára Asada".

Odborník Philip Smith z University of Maryland publikaci rovněž řekl, že Írán a ruské letectvo podporuje milice, a to zejména v Aleppu. Zejména je známo, že tým Asaib Ahl al-Haqq má podporu íránské armády.

[quote align="center" color="#999999"]