Zástupci vojenského a politického vedení Velké Británie se zúčastnili cvičení, jehož podstatou byl předložen jako fakt, že Rusko napadlo zemi NATO, a pak po sérii událostí se rozhodlo zahájit jaderný útok na Londýn. Jak uvedl deník Daily Mail s odkazem na filmový materiál BBC, jakmile se hovořilo o odvetném úderu na ruské území, drtivá většina členů výboru, která měla přijmout tohoto rozhodnutí, hlasovala proti.


Britští novináři BBC získali bezprecedentní přístup k obvykle "přísně tajnému" vojenskému cvičení, píše Daily Mail. Podstata těchto cvičení, vyvíjených vojenskými stratégy, se zaměřuje na to, že Rusko vtrhlo do země NATO – Lotyšska, aby podpořilo „prokremelské separatisty", kteří obsadili asi 20 pohraničních měst.

Když mezi vůdci aliance vzniká rozkol, jak na to reagovat, Británie a Spojené státy rozhodly, že spustí pozemní ofenzívu, aby vyhnaly „Putinovu armádu". Během operace jsou čtyři britští vojáci zajali, ale zachrání je speciální sil.

Pak Moskva odpoví jaderným úderem na loď HMS Ocean britského námořnictva a bude zabito 1200 britských vojáků. Nicméně, jak noviny poznamenaly, výbor složený ze zástupců britského vojenského velení, jakož i vysoce postavených členů vlády hlasovalo proti odvetného úderu v raných fázích krize. Mezitím Washington, který také přišel o válečnou loď, ignoroval radu britské vlády, a provede jaderný útok na „ruské vojenské cíle", a tlačí tak Británii k „plnohodnotné jaderné válce".

Vzhledem k tomu jak se napětí stupňuje a scénář „soudného dne" se blíží k svému vrcholu velitelském stanoviště se dozví, že Putin nařídil nukleární útok, aby zničil Londýn.

Výbor se ocitá před konečným rozhodnutím – zda reagovat podobným způsobem a zaútočit na Rusko. A drtivá většina členů tohoto výboru hlasovala proti reakci na svržení atomové bomby na území Velké Británie, uvedl deník.

[quote align="center" color="#999999"]