Australští vědci tvrdí, že díky novým lékům dokáží onkologickým pacientům nejen pomoci, ale úplně je vyléčit. Ačkoli tato látka funguje přímo zázračně, její tajemství je velmi jednoduché. Lék při testech výrazně zlepšil zdravotní stav většiny pacientů, a v některých případech dokázal rakovinu dokonce úplně potlačit. Rodney Jacobs patří k vzorku lidí, kterým nový lék proti rakovině změnil život.  (Foto: Wikimedia)

"Výsledky testů byly ohromující. Vedlejší účinky byly malé nebo žádné. Pomalu se vracím zpět do normálního života," pochvaluje si tento 63letý obchodník z Melbourne.

Za úspěchem přípravku Venetoclax stojí způsob, jakým funguje.

Zaměřuje se na specifické proteiny BCL-2, které napomáhají přežití rakovinných buněk. Bez nich tyto buňky jednoduše zmizí.

Teoretická východiska odborníků potvrdily i přes čtyřleté testy na 116 lidech. Pozitivní výsledky lékaři zaznamenali v 79 procentech případů. Vývoj samotného přípravku trval zhruba 30 let. Mnozí z vyléčených pacientů se i po roce od testování stále nacházejí v remisi (přechodné vymizení příznaků nemoci), píše zpravodajský kanál RT.

Zdroj: smh.com.au