Jedna z věcí, které máme rádi na Carlu Jungovi, je skutečnost, že byl filozofickým myslitelem, který zkoumal všechny aspekty sebe sama. Carl Jung postavil své bádání na představě, že každý člověk je duchovní bytostí a že má duchovní vztah k sobě samému. To vše nám pomáhá pochopit lépe hlubší aspekty a to, kdo vlastně jsme.


Pro některé se tento nápad projektuje do náboženství – že člověk hledá něco většího, co přesahuje samotného člověka. Ale věříme, že to vše je spíše neustálou formou duchovnosti a mohlo by to pomoci těm, kteří se nemohou k sobě samému dostat a zjistit tak, kým jsou.

Podle cgjungpage.org:  Carl Jung byl jedním z tvůrců moderní hlubinné psychologie, která se snaží usnadnit komunikaci s nevědomou formou, která se ukrývá v každém z nás. On přispěl mnoha nápady a pojmy, které i nadále mohou specifikovat život člověka (i v dnešní době) – komplexy, archetypy, osobnost, anima, typologie osobnosti, výklad snů, individualit a mnoho dalších. Hluboce oceňoval tvůrčí život a považoval spiritualitu za ústřední součást lidské cesty.

Toto shrnutí jeho života a jeho práce a připojuje se k tématu kolektivní evoluce. Při sestavování tohoto článku jsme ještě lépe pochopili hlouběji Carla Junga a jeho práce. On byl jednoznačně hluboký myslitel s intimní znalostí jeho vnitřní bytosti.

Jung měl také znalosti astrologie, ve které poslední svá léta viděl hlubokou hodnotu. Nemluvíme zde o horoskopech, které jsou zobecňující, ale máme na mysli skutečnou astrologii. Něco, čemu je každý z nás vystaven, i když tomu ne příliš rozumíme, i když to pro nás má velkou hodnotu.

[quote align="center" color="#999999"]