Na Silvestra došlo k sexuálním útokům gangů migrantů v kolínském stylu ve 12 z 16 německých spolkových zemí, tj. v 75 procentech, odhalila Německá policie. Ač se místní zprávy o útocích okamžitě objevily na sociálních médiích, tak se plný rozsah tohoto jevu začíná vyjasňovat až teď – a má to devastující dopad na německou společnost. V Kolíně se na Silvestra stalo obětmi asi 1 049 žen i mužů vystavených vlně zločinnosti v rozsahu od kapsářství po hromadná znásilnění z rukou migrantů a žadatelů o azyl.


Byl to ale příklad na Silvestra daleko šířeji rozmohlé zločinnosti migrantů, avšak zpráva Německé justiční policie (BKA), kterou dostal deník Seuddeutsche Zeitung a televizní stanice NDR a WDR, odhaluje, že to vůbec nebylo ojedinělé, ohlásil Local.

To, co se provaluje v jedné spolkové zemi za druhou, ukazuje, že tímto záchvatem zločinnosti bylo postiženo skoro celé Německo. Severní Porýní-Vestfálsko, kde leží Kolín, utrpělo největším výbuchem migrantské zločinnosti, když registruje asi 1000 jednotlivých trestních oznámení.

Další v seznamu je svobodné město Hamburg, kde bylo 200 trestních oznámení.

Na druhém konci v této škále jsou Dolní Sasko, Brandenbursko, Sasko, Porýní-Falcko a Sársko, které mají každé po jednom oznámení. Všechny ty případy byly skoro stejné jako v Kolíně.

Ovšem, ať už byl jeden incident nebo jich byl jeden tisíc, lidé v Německu se ve svém vlastním sousedství cítí čím dále méně bezpečně a vyvíjí tlak na vládu, aby zvrátila politiku otevřených dveří pro imigranty, kterou prozatím kancléřka Angela Merkel preferovala.

[quote align="center" color="#999999"]