Nebude to válka, politika nebo chudoba, která nakonec zničí lidstvo. Americký astronom Seth Shostak došel k přesvědčeni, že XXI století bude posledním pro lidstvo v podobě, jak ho známe. Podle něj brzy „staré lidstvo" nahradí nový druh – „děti cizinců." (Z JAKÉHO DŮVODU Z NÁS CHTĚJÍ ELITY UDĚLAT BIOROBOTY?) Vědec věří, že úspěchy v oblasti genetických změn člověka a vývoj umělé inteligence povede k tomu, že se zástupci nového typu inteligentních bytostí stanou dominantními ve světě do roku 2100, píše Daily Mail. Nemusí se, jak uvedl, nutně jednat o katastrofu, nýbrž i o pozitivní vývoj. Přesto Shostakovy předpovědi vyvolávají minimálně tísnivý dojem.


Shostak je přesvědčen, že do této doby se vědcům podaří pochopit biologii na molekulární úrovni, a budou schopni léčit všechny nemoci, což odstartuje „éru designu dětí“.

V důsledku toho, dochází k závěru, spatří svět nové pokolení potomků, které se bude lišit od současných lidí.

Kromě nově geneticky vymodelovaných děti a kolonizace vesmíru, lidstvo změní globální umělou inteligenci, která lidem umožní převést většinu práce na stroje, uvedl Shostak.

Je přesvědčen, že lidé začnou dobývat minerály na přilehlých planet a postupně je kolonizovat, zároveň tak řešit problematiku přemnožení Země

[quote align="center" color="#999999"]