Syrská arabská armáda (SAA) spolu s lidovými silami nadále vytlačuje militanty z dalších území v severních částech provincie Lattakia, když osvobodila vesnice Ra’as al-Qazal a Ra’as al-Kabir. Militanti byli rovněž nuceni stáhnout svoje síly z vesnic al-Skriveh, al-Kandisiveh a Jabal al-Khandiq. Desítky členů al-Nusra byly zabity a zraněny při armádním raketovém útoky na jejich shromaždiště v regionu Hawash al-Ash’ari a ve městě al-Nashabieyeh ve Východní Ghoutě. Syrské vládní síly vedou vojenské operace v Darayya v Západních Ghoutě. Kromě toho syrské válečné letouny bombardovaly skupiny militantů zalehlé v obranných pozicích v Jobaru.


Syrské ozbrojené síly a jejich spojenci pokračují v těžkých srážkách s ISIS v provincii Deir Ezzor.

  • ISIS 16. ledna zahájila plnocennou ofenzivu u provinční metropole severozápadního venkova a zabrala velké skladiště zbraní v Ayyash a celý okres Al-Bahavliyah. Jinde se ale teroristé zmocnili hor Thurdeh.
  • 17. ledna byla ofenziva ISIS zastavena a SAA spolu s loajalisty znovu zabrala Al-Baghayliayah a polovinu okresu včetně čtvrti Al-Rawad a hotelu Al-Furat na západním břehu řeky Eufrat.
  • 18. ledna pokračovaly syrské síly s protiútoky a osvobodily plynovou stanici Al-Fursan, Al-Jazeera University a západní perimetr Rádiové vysílací věže. Teroristé byli mezitím nuceni stáhnout síly z výšin al-Ruwad a domobrana Národních obranných sil (NDF) do této oblasti úspěšně postoupila.
  • I přes protiútoky SAA ISIS pořád drží oblast u Ústředí 137. Dělostřelecké brigády, skladiště zbraní Ayyash a vnitřek okrsku Al-Bughavliyah. Probíhají tam těžké střety. Militanti ISIS rovněž zahájili postup na Ústředí 137. Brigády a na vojenské letiště Deir Ezzor.

18. ledna SAA s NDF udeřily na pozice al Nusra u vesnice Kafr Sijneh v provincii Idlib a zabili 23 teroristů včetně polního velitele al Nusra Abdula Qader al-Sbeiha. Ve střetech u Jisr al-Shughour byl v neděli rovněž zabit jeden z hlavních velitelů teroristické skupiny Liwa al-Anasar jménem Samer Hajj Najib.