Zpoždění v operacích dobrovolnických ozbrojených sil Iráku proti militantům Islámského státu je spojeno se zásahem Spojených států, tvrdí velitel dobrovolnických sil. Velitel dobrovolnických ozbrojených sil šíitů „Al-Sha'ab Hashd" obviňuje Washington, že se zřejmě rozhodl evakuovat teroristické vůdce. …


Velitel dobrovolnických ozbrojených sil šíitů „Al-Sha'ab Hashd" řekl, že Spojené státy evakuují vůdce teroristické skupiny Islámský stát z Iráku během vojenské operace, uvedla íránská tisková agentura Fars.

Vůdce dobrovolnických sil řekl, že zpoždění zvláštních operací ve městech a Ramádí a Fallúdži bylo spojeno se zásahem Spojených států.

„Zpoždění v operacích v Ramádí a Fallúdži v provincii Anbar je výsledkem zásahu Spojených států amerických. Vypadá to že USA mají v úmyslu evakuovat vůdce IS pomocí vrtulníků neznámým směrem," uvedl velitel praporu, Haidar al-Hosseini al-Ardavi.

Irácké síly nadále úspěšně čistí Ramádí od bojovníků Islámského státu, otevřeli si cestu ke středu města, který má strategický význam, a kde může být až dvě stě teroristů.

V současné době irácká armáda s podporou leteckých sil a milicí letectví mezinárodní koalice lidí v čele se Spojenými státy vede i nadále rozsáhlou operaci proti teroristům v provincii Anbar na západě země. Jedním z hlavních center bojů je správní středisko provincie – město Ramádí, které bylo obsazeno IS v květnu letošního roku. Irácké ozbrojené síly v úterý zahájily útok na centrum Ramádí.

Zdroj: pz.cz

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]