Moskva by chtěla vědět, jestli prezident Turecka Tayyip Erdogan skutečně podá demisi po zveřejnění v Norsku údajů o pašování ropy Islámským státem (arabská varianta Daiš) do Turecka, prohlásila ve čtvrtek mluvčí MZV RF Maria Zacharovová. „Rusko, jak jistě víte, podniká kroky na zamezení dopravy ropy teroristy. Počítáme v tom s aktivní spoluprací s ostatními státy. Chtěla bych připomenout, že prezident Turecka Erdogan nedávno prohlásil, že je připraven podat demisi, bude-li prokázán fakt dodání Ankarou, nebo za jejího nadržování, ropy teroristickou frontou…


„Bude-li tento fakt prokázán, v tomto křeslu nezůstanu," řekl Erdogan novinářům během klimatického summitu v Paříži. Chtěli bychom tedy upřesnit: Co je s tím křeslem?" řekla Zacharovová na brífinku.

Obvinění na adresu Erdogana a jeho rodiny zveřejnil dříve na speciálním brífinku v Moskvě náměstek ministra obrany RF Anatolij Antonov. Podle jeho slov, extremisté „vydělávají asi 2 miliardy dolarů ročně a vydávají tyto prostředky na nájem ozbrojenců z celého světa, jejich vybavení zbraněmi a technikou." Generální štáb RF zase hlásil, že Turecko nebrání nelegálním dodávkám ropy IS, že stovky ropných cisteren nejsou na hranici se Sýrií podrobeny prohlídce.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]