S fascinující lehkostí hovoří někteří američtí kandidáti na post prezidenta USA o svém vztahu k Rusku, připomínající spíše nadřazenost k banánové republice s operetní armádou. Rusko si toho už vzalo hodně, takže je čas, aby se mu „dalo mu přes nos," řekl během debaty na televizním kanálu CNN americký kandidát na prezidentský úřad John Keysich. Jeho postoj sdílí i další. Carly Fiorina by šla na dialog s Putinem jen z pozice síly, po přemístění armády mu „pod nos". A Chris Christie slíbil, že určitě bude sestřelovat ruská letadla v případě volebního vítězství.


Takže co zaznělo na CNN:

[quote align="center" color="#999999"]

John Keysich, guvernér Ohia: Co se týče Ruska, tak abych byl upřímný, je na čase, aby dostalo přes nos. Už toho hodně dostalo do svých rukou. A musíme ho odmítnout nejen tam (na Blízkém východě), ale také ve východní Evropě, kde ohrožuje některé z našich nejcennějších spojenců.[/quote]

Pojďme pokračovat v naší diskusi o Rusku. Máme další otázku z Facebooku. Poslouchejme a podívejme se.

[quote align="center" color="#999999"]

Ashley Tofilová, uživatelka Facebooku: „Jmenuji se Ashley Tofilová. Paní Fiorino, řekla jste, že nebudete mluvit s Putinem, pokud budete zvolena, protože pak byste musela vyjednávat z pozice slabosti. Myslíte si, že je ukončení dialogu s jedním ze světových lídrů vhodné? A nemyslíte si, že to bude také příznakem slabosti? Děkuju.“[/quote]

Paní Fiorino, jak víte, nyní ruská a americká vojenská letadla létají přes území Sýrie. V sázce je hodně životů. Myslíte si, že teď je ten správný čas, aby Spojené státy nemluvily s Putinem?

[quote align="center" color="#999999"]

Carly Fiorina, kandidátka na prezidentský úřad: Neřekla jsem, že zpřetrhám všechny vazby s Putinem. Řekla jsem, že pro prezidenta Spojených států není čas, aby s ním promlouval. V Reykjavíku se Reagan otočil a odešel. Všechno má svůj čas a místo. Někdy je nutné mluvit, jindy – jednat.

Znám Vladimira Putina. On respektuje sílu. Bezostyšně lhal našemu prezidentovi. Putin se neobtěžoval říct mu o vojenských letadlech a vojácích, které poslal do Sýrie. Musíme s ním mluvit z pozice síly.

Proto, jako vrchní velitelka, nebudu s ním mluvit tak dlouho, dokud nezřídíme bezletovou zónu. Tak dlouho, dokud neshromáždíme své arabské-sunnitské spojence, nezačneme dobývat území IS. Do té doby, dokud nezavolám nejvyššího vůdce Íránu, a neřeknu mu, že „bude nová dohoda". My, Spojené státy zablokujeme tok finančních prostředků. Můžeme to udělat, a nepotřebujeme k tomu něčí souhlas nebo spolupráci.

A já nebudu s ním mluvit osobně do té doby, dokud Spojené státy neumístí Šestou flotilu přímo mu pod nosem, dokud neumístíme systémy protiraketové obrany v Polsku, přímo mu pod nosem, a po několika vojenských cvičení v pobaltských zemích.

A nezapomeňme ještě jednu věc. Hillary Clintonová a Barack Obama jsou odpovědni za posílení IS proto, že naléhavě vyvezli vojska z Iráku v roce 2011, i přes upozornění všech generálů o předčasnosti takového kroku. To není vina přítomných lidí, ale Hillary Clintonové. [/quote]

Děkuji vám, paní Fiorino. Guvernére Christie, v případě, že Spojené státy vytvoří bezletovou zónu nad syrský územím, a ruská letadla je poruší, jste připraven je sestřelit, i s rizikem rozpoutání války s Ruskem?

[quote align="center" color="#999999"]

Chris Christie, guvernér New Jersey: Já nejsem jen ochotný, já to udělám. Bezletová zóna je bezletová zóna. K tomu také je. Možná, že mám tak rád jednoduchý jazyk, protože jsem z New Jersey. Jasně dávám najevo … absolutně bych s Putinem nemluvil.

Ve skutečnosti bych s ním mluvil často. Ale já bych mu řekl: „Podívejte se, pane prezidente, v Sýrii je nastavena bezletová zóna, a pokud do ní vletíte, tak se její pravidla týkají i vás. A ano, budeme sestřelovat letadla ruských pilotů, pokud jsou dostatečně hloupí, aby považovali nového prezidenta za stejně zbytečného slabocha, jakým je prezident, který nyní sedí v Oválné pracovně."[/quote]

Zdroj: pz.cz  

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]