RT vydal video šot na počest desátého výročí svého založení, v němž ironizuje nad tým, jak vidí kritici televizního kanálu práci jeho redakce. V šotu se cituje výrok ministra zahraničí USA Johna Kerryho, který jednou řekl, že RT „utrácí obrovské peníze". Právě tohoto na Západě rozšířeného stereotypu využívají autoři hned na začátku šotu. Šéfredaktorka televizního kanálu Margarita Simonjanová ve vojenském kabátu, čepici s ušima, angorovém šátku a galoších obutých na vlněné ponožky, spolu s uměleckým ředitelem Míšou, čili medvědem, pozoruje, jak se do redakční místnosti nakládají bedny s cizí měnou.


Dalším „argumentem" oblíbeným kritiky televizního kanálu — spojení RT a Kremlu — také nezůstal bez povšimnutí. Všechna rozhodnutí včetně úklidu se přijímají jen „na pokyn" úřadů. Úkol očistit podlahu od rozlité šťávy začínají uklizečky vykonávat podle přísných „pokynů z Kremlu".

Ironický šot ukončuje sbírka citátů, v nichž se známí západní politici přiznávají, jak se jim nelíbí RT, a „neradostným" závěrem: „RT má 10 let. Budeme je zlobit i nadále".