"Chceme za každých sedm zabitých šiítů za ně zabitých sedm sunnitů." Toto poněkud znepokojivé prohlášení pochází od vyhlášené irácké zákonodárkyně Hanan Al-Fatlawi. Tato šiítská poslankyně ne zrovna známá, že by si dávala pozor na jazyk, ve své tirádě z očí do očí v létě 2014 rozdmýchávala sektářské napětí, čímž podnítila redaktorku webu Dianu Moukalled z Future Television sídlící v Libanonu, aby jí napsala následující ostré pokárání:


[quote align="center" color="#999999"]

Nikdo nebude v bezpečí před zhoršující se situací v Iráku a vinu za to nese mnoho stran. Ale pro ministerského předsedu (v té době al-Malikiho) a poslance jeho koalice je obrat k diskursu sektářského násilí v oficiálním jazyce významným momentem historie těch 10 let experimentu, kterým je nový Irák.[/quote]

V dalším zběsilém televizním vystoupení, které se zvrhlo, byla tato buřičská zákonodárkyně jednou obviněna, že je íránskou loutkou, sunnitským kmenovým vůdcem z Anbaru (kde Irák teď zrovna bojuje, aby od ISIS vyrval kontrolu nad Ramadi). "Měli byste se stydět, čtvrtina z vás pochází ze zahraničí a vy Irák prodáváte. My vás neznáme; kdo jste? Neznáme váš původ. My nejsme vůdci stran nebo milicí, jsme kmenoví vůdci a my mluvíme za tento lid," řekl.

Fatlawi v lednu odešla z Malikiho koalice Právní stát, aby zformovala své vlastní politické hnutí zvané Irada (arabsky "vůle"). Rovněž naznačuje – což činí i Írán – že US tajně podporují Islamistický stát. Zde je zajímavý výňatek z článku v Huffington Post z března:

[quote align="center" color="#999999"]

"Na mnoha místech došlo k mnoha událostem, které podporují názor, že US tak či onak podporují ISIS – dávají jim potraviny nebo zbraně," řekla telefonicky proslulá šiítská poslankyně parlamentu Hanan al-Fatlawi. Veřejně konstatovala, že Spojené státy by se mohly tajně stavět celou svou vahou za militantní sunitské extremisty, kteří násilně uchvátili kontrolu nad značnými rozlohami Iráku a Sýrie. Poukazuje na výbuch ve vzdorovité provincii Anbar, kde sunnitské kmeny bojují s ISIS, který zabil tucty iráckých vojáků, když říká, že to byli Američané, kdo je zabil. A není se svými názory sama.

"V Iráku mi mnoho lidí věří," vysvětluje. "Ti věří, že ISIS je nejspíš dítětem buď USA, nebo dítětem Izraele."

Al-Fatlawi říká, že je podezíravá ohledně zapojení US do bitvy o obnovu vlády nad Tikritem, která před deseti dny uvázla. Zatímco iráčtí činitelé mluvili o potřebě více dobře vycvičených posil, co pomohou toto silně zaminované město vyčistit, tak ona má jiný příběh: To Spojené státy přiměly Irácké síly zastavit ofenzivu, aby ISIS pomohly tak, aby se do toho mohli Američané nacpat a nakonec to zachránit s přivlastněním vítězství pro sebe.

Al-Fatlawi především tvrdí, že prostě nemůže uvěřit, že by Spojeným státům při vší jejich výzbroji, vojenském zpravodajství a mezinárodnímu vlivu mělo dělat moc potíží ISIS vyřídit. To jim prostě nejde zbaštit, říká.[/quote]

Opravdu.

No a teď Fatlawi tvrdí, že podle "informací, která má ze zákulisní schůzky," řekl minulý měsíc John McCain premiérovi Haider Al-Abadimu, že US, Saúdská Arábie, Katar a Spojené arabské emiráty jsou nachystány vyslat do Iráku celkem 100 000 vojáků. Zde je snímek obrazovky Facebookového příspěvku Fatlawi:

A zde je trochu více od RT:

[quote align="center" color="#999999"]

27. listopadu řekl McCain během schůzky v Bagdádu ministerskému předsedovi Haider Abadimu a četným vedoucím kabinetním a vojenským iráckým činitelům, že toto rozhodnutí není 'projednávatelné', tvrdí Hanan Fatlawi, šéfová opozičního hnutí Irada.

"Do západních oblastí Iráku bude vysláno sto tisíc zahraničních vojáků, včetně 90 000 ze Saúdské Arábie, UAE, Kataru a Jordánska a 10 000 vojáků z Ameriky," napsala na svou Facebookovou stránku.

Dodala, že Irácký ministerský předseda proti tomuto plánu sice protestoval, bylo mu ale řečeno, že "to rozhodnutí už bylo přijato."[/quote]

RT se uchyluje k poznámce, která může znít přitažená za vlasy, není ale vůbec v rozporu s tím, co v Iráku řekl Lindsey Graham (který byl na této cestě spolu s McCainem) a co včera řekl McCain sám při slyšení s Ashem Carterem v senátní Komisí ozbrojených služeb.

Od Grahama z minulého měsíce: "Saúdská Arábie, Egypt a Turecko – mají regionální armády a ty, když bychom položili odstranění Assada na stůl, tak by mohly vstoupit do boje. Většina těchto bojů proběhne v tomto regionu. A oni tuto válku zaplatí."

Od McCaina ze středy: "Byl by to malý zlomek amerických sil spolu s mezinárodními silami, které by šlo shromáždit a pak vyslat do tohoto kalifátu. Kdybychom se do toho vložili s velkými arabskými silami, s Turky a s Egypťany, tak i kdyby tam bylo tak 20 000 až 30 000 bojovníků ISIS, tak to není nic moc."

No a hádejte, co? Turci už tam jsou. Přijeli si tam minulý pátek k Mosulu se dvěma tucty tanků.

"Osobně jsem se obrátil na 40 zemí," řekl této komisi Carter, což je ironie, protože to je přesně ten počet zemí, o kterém mluvil Putin, když říkal, že podporují ISIS. Tady to máme od WaPo:

[quote align="center" color="#999999"]

Konkrétně jmenoval státy ze Zálivu včetně Saúdské Arábie a Turecka, u kterých je třeba, aby nesly trochu více kůže na trh. Turecko, řekl Carter, "musí udělat více", aby kontrolovalo svou dlouhou hranici se Sýrií, přes kterou mnoho bojovníků ISIS nepozorovaně přechází, a kritizoval Saúdskou Arábii a státy ze Zálivu, které se připojily "jen ke vzdušné části" kampaně proti ISIS v jejích raných dnech, jelikož od té doby jsou "přehnaně pohlceni" konfliktem v Jemenu.[/quote]

Ano, "přehnaně pohlceni" konfliktem v Jemenu, který je samozřejmě jen zástupnou válkou mezi Rijádem a Teheráne, stejně jako válka v Sýrii. Je zajímavé, že by to byli Saúdové, UAE a Katar, co by se do toho dali otevřeně (na rozdíl od skryté podpory, kterou již poskytují různých sunnitským extremistům) zapojeným v Iráku, což by byl jen zase další pokus tu zrušit íránský vliv.

Jak říkáme už dávno, všechny tyto konflikty jsou součástí a složkou mocenského zápasu na Středním východě mezi Ruskem a Íránem na jedné straně a US, Saúdskou Arábií a státy ze Zálivu na straně druhé (viz zde, zde a zde). Vzpomeňte si i na tuto mapu, ukazující, jak Moskva s Teheránem obkličují Saúdy:

A ISIS je pro všechny prostě jen záminka, aby se účastnili tohoto, co v podstatě představuje světovou válku. Všechno, co je třeba k odstranění té "zástupnosti" z této regionální zástupné války, je, aby se Írán otevřeně zapojil do Jemenu (místo aby bojoval prostřednictvím svých houthijských zástupců), a aby Rusko dostalo z Bagdádu pozvánku k náletům, a aby také státy ze Záliv přivedly své letouny a vojáky do Iráku.

Už vidíte, proč jsou šiítští zákonodárci v Bagdádu tak přecitlivělí na plán, do kterého by se údajně mělo zapojit 100 000 invazních vojáků z USA a ze Zálivu?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]